Nincs kategorizálva

Az autólízing és az autóhitel közötti különbségek (x)

https-lizingo.hu - 2023 december - Cikk4

Ha rövid időn belül szeretnénk megvásárolni álmaink autóját, akkor ma már többféle rugalmas és egyben kedvező konstrukció közül lehet válogatni. Ezek közül is kiemelkedik az autólízing, ami széles körben elérhető, és a feltételek teljesülése mellett kedvező kamattal, akár kifejezetten nagy hitelösszegekhez is hozzájuthatunk.

Autóhitel vagy autólízing?

Az autólízing akár 24-48 órán belül is igényelhető köszönhetően az olyan oldalaknak, mint amilyen a Lizingo.hu. Még mielőtt azonban belevetjük magunkat a művelet elindításába, érdemes beszélni egy kicsit arról, hogy mégis mi a különbség az autóhitel és az autólízing között.

Az egyik elsődleges eltérés abból adódik, hogy ki a tulajdonosa az autónak a futamidő alatt.

Lízing esetében a bank, hitelnél az igénylő lesz az autó tulajdonosa. Utóbbinál a bank csak a kölcsönt nyújtja az adósnak, így a bank nem válik a jármű tulajdonosává. Ennek köszönhetően azonban ma már az autó fedezete sem lehet a hitelnek. Korábban volt lehetőség arra, hogy egy hitel mögött is fedezet lehetett az autó. Ezt egy opciós vételi jogot biztosító szerződéssel lehetett elérni, amit a hitelszerződéssel együtt írtunk alá.

Ez arra szolgált, hogyha az ügyfél nem fizette a törlesztőket, akkor a bank felmondta a hitelszerződést és ezzel egy időben egy egyoldalú vételi szándéknyilatkozattal meg is szerezhette a jármű tulajdonjogát. Ezt követően pedig már, mint az autó jogos tulajdonosa vehette vissza az autót a nem fizető ügyféltől.

Azonban 2014. március 15-én ezt az opciós vételi jogot mint hitelfedezetet megszüntette az új polgári törvénykönyv. Az autófedezetes finanszírozások azóta csak autólízing konstrukcióban érhetőek el.

A lízingnél már alapból is a finanszírozó lesz az autó tulajdonosa, így nincs jogi akadálya annak, hogy az autó fedezetet biztosítson arra az esetre, ha az ügyfél nem fizeti a törlesztőrészleteket. Ezenkívül is elérhető más megoldás arra, ha autót szeretnénk vásárolni, viszont az általában kevésbé kedvező, mint az autólízing.

Személyi kölcsön autóvásárlásra

Sok esetben találkozhatunk ezzel a megoldással, mivel ennek az útnak két előnye is lehet a lízinggel szemben. Némi trükkös igénylés esetén ugyanis itt nincs szükség önerőre, így akár a teljes felvett összeg felhasználható a vételár megfizetésére.

Másik előnye lehet, hogy a futamidő alatt az autó nem szolgál fedezetként, tehát bármikor eladhatjuk vagy lecserélhetjük azt, míg az autólízing magához az autóhoz kapcsolódik. Ez a hitelnek tehát előnye is lehet, ugyanakkor ez a fedezetlenség egyben a hitel legnagyobb hátránya is. 

Általában ugyanis csak azok az ügyfelek kapnak egy autó vételárának megfelelő összegű hitelt, akiknek kiemelkedő jövedelmük, valamint hosszú ideje fennálló, alkalmazotti jogviszonyuk van és a fizetésüket is bankszámlára kapják.

Mivel nincs fedezet a hitel mögött, így nagyon nehéz olyan személyi kölcsönt találni, ami az autólízinghez hasonló, kedvező kamattal is rendelkezik, ugyanakkor az ügyfél hitelképessége is megfelelő az igényelt összegre.

Miért előnyösebb az autólízing?

A lízing tulajdonképpen bárkinek elérhető. Cégeknek, egyéni vállalkozóknak és magánszemélyeknek egyaránt. 1 és akár 100 millió forint közötti összeget is fel lehet venni, tehát kifejezetten nagy hitelösszeghez is hozzájuthatunk. Továbbá általában a kamata is lényegesen kedvezőbb, mint egy személyi kölcsön esetében.

Ha minimálbérre vagyunk bejelentve, készpénzben kapjuk a fizetést vagy éppen külföldön dolgozunk, az autólízing akkor is elérhető lehet a számunkra. A folyamat is nagyon gyors, akár már 24-48 órán belül a számlánkra érkezhet az igényelt hitelösszeg.

Ha tehát autóvásárlásról van szó, az autólízing az első számú megoldás!

Szponzorált cikk

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com