Nincs kategorizálva

Az első felvételek a World War Z-ből

Június 7-én kerülhet mozikba a Marc Foster rendezésével készülő akció-thriller, a World War Z. A filmben olyan sztárokkal találkozhatunk, mint Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertész, James Badge Dale, Matthew Fox és David Morse.

A történethez Max Brooks bestsellerét, a World War Z – A zombi világháború története című regényt adaptálták. A történet az Egyesült Nemzetek munkatársáról, Gerry Laneről (Brad Pitt) szól, aki versenyt futva az idővel bejárja a világot, hogy megállítsa a zombi járvány egyre hatalmasabb méreteket öltő pusztításait. A hadsereg tehetetlen, a kormányok elbuktak, az emberiséget a kipusztulás fenyegeti. Enos játsza Gerry feleségét, Karen Lane-t, Kertész pedig Segelt, a bajtársát alakítja.

A csütörtökön megjelenő trailerből láthatunk fél percnyi szösszenetet drámai képsorokból és valamiféle elképesztő zombihullámról. Nézzétek!

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com