Hírek Nincs kategorizálva

Az év egyik nagy meglepetése lehet A jogász (trailer)

the_counselorAz őszi szezonban mozikba érkező film sikerére a pazar szereposztás mellett Ridley Scott rendező jelenléte és az egyik legfontosabb kortárs amerikai íróként számon tartott Cormac Mccarthy forgatókönyve lehet a garancia.

Manapság sokat lehet vitatkozni Scott rendezői pályafutásának ívéről, de életműve  vitathatatlanul a legnagyobbak közé sorolja, és élénk érdeklődést vált ki a kérdés, vajon mit kezd McCarthy hagyományosan sötét, pesszimista, de rendkívül filozofikus világával, magával ragadó atmoszférateremtő képességével. A történet szerint a feje tetejére áll a világ egy jogász számára, aki hirtelen egy drogügylet kellős közepébe csöppen. Scott és McCarthy neve már önmagában garancia lehet egy különleges alkotásra, és akkor még egy szót sem ejtettünk az év egyik legizmosabb színészgárdájáról, amelyet olyan állócsillagok erősítenek, mint Brad Pitt, Javier Bardem, Michael Fassbender, Penélope Cruz és Cameron Diaz.

Rókus Ákos

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya