Nincs kategorizálva

Azonnal elvégzett implantáció a foghiány megoldásaként

A modern fogászati implantológiának köszönhetően napjainkban az eredeti foghoz hasonló szép, esztétikus korona készíthető, mely tökéletesen illeszkedik. Ennek sikerét azonban az íny szépsége, illetve a csontszövet állapota határozza meg: az azonnali terhelés jelenti a legjobb eredményt. 

Azonnali implantáció előnyei 

A fog elvesztését vagy a húzást követően érdemes azonnali implantációs beavatkozást kérni. Ennek legfőbb oka, hogy annál nagyobb az esélye a sikeres eljárásnak, minél előbb történik meg a kezelés. A Halász Klinika fogbeültetés szolgáltatása révén elejét vehetjük a foghiány következményeinek, és visszanyerhetjük magabiztos mosolyunkat. 

A foghúzás utáni időszakban az ínypapilla, és a csontszövet rohamosan elkezd sorvadni. Ennek megőrzéséért a legtöbbet a gyors cselekvéssel tehetjük. Egy másik ok, amiért nem szabad késlekedni, hogy a csontszövet regenerációs képessége ez idő alatt a legintenzívebb, ezt kihasználva nagyon szép eredmények érhetők el. 

A fogközöket kitöltő “ínycsipke” (szakszerűen ínypapilla)  egészséges, csipkézett szerkezete ezáltal őrizhető meg. Az implantátum azonnal megterhelhető ideiglenes koronával, így nem kell kellemetlen átmeneti időszakkal sem számolni. 

Ami pedig a legerősebb érv a mielőbbi kezelés mellett, hogy így nagy eséllyel elkerülhető a csontpótlás szükségessége, mely egy bonyolult, többlépcsős eljárás, amely jóval költségesebb és hosszadalmasabb. Ráadásul ahogyan telik az idő, az ínypapilla is visszahúzódik, már nem garantálható ugyanolyan szép eredmény. 

A foghiány miatt bekövetkező látványos változások

A foghiány következményei között megkülönböztetünk gyorsan bekövetkezőket, melyek szembetűnőek is, illetve lassabban kialakulókat, melyek szintén visszafordíthatatlan károkat okozhatnak. 

Az egyik legjelentősebb az ínycsipke és a csontszövet leépülése, sorvadása. Ilyenkor az egészséges szerkezetű íny elkezd visszahúzódni, megváltozik a szerkezete, az addig csipkézett lefutása megszűnik. A csontszövet is sorvadásnak indul, melyet később csak kellemetlenebb procedúrával lehet visszaépíteni. 

A foghiány miatt a meglevő fogak elmozdulásával is számolnunk kell. Ez pedig íny- és csonttasakok kialakulását és fogágybetegségek megjelenését is maga után vonhatja. Az érintett területet jóval nehezebb hatékonyan tisztítani, a lepedékek, plakkok pedig kedveznek a fogszuvasodásnak és az ínygyulladásnak. A folyamatosan fennálló ínygyulladás pedig a többi egészséges fogat is veszélyeztetheti, idővel kilazulhatnak. 

A foghiány következményei megelőzhetők

Mielőbbi kezeléssel, azonnal elvégzett implantációs beavatkozással mindez meggátolható. Az egészséges íny megőrizhető, a csontszövet ép maradhat, és nagy eséllyel az eredetihez hasonló gyönyörű fogkorona készíthető. A klinika specialistái élen járnak az implantológiai eljárásokban, akár a teljes fogatlanság rehabilitációja is megoldható. 

Választhatjuk az önbizalommal teli, ragyogó mosolyt, ehhez csupán idejében kell cselekedni!