Nincs kategorizálva

Bemutatkozik Rómában a színművészeti egyetem egyik hallgatója

ban_balintIdén a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) is csatlakozott a színészhallgatók bemutatkozó fórumaként ismert római Premio Nazionale delle Arti-hoz, a szombati eseményen az intézményt Bán Bálint negyedéves színművész szakos hallgató képviseli.

A fórumot az olasz oktatási és kutatási minisztérium hívta életre azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson színészhallgatók bemutatkozására a nagyközönség előtt. A 2010-ben nemzetközivé bővült eseményen a versenyzők saját anyanyelvükön adnak elő négyperces monológokat, ezek alapján rangsorol az öt főből álló szakmai zsűri – olvasható a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A római Silvio D’Amico Nemzeti Drámaművészeti Akadémia – az egyetlen állami olasz színész- és rendezőképző – meghívására idén a Színház- és Filmművészeti Egyetem is csatlakozott az eseményhez. Az intézményt Bán Bálint negyedéves színművész szakos hallgató, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályának tagja képviseli, akinek utazása a Római Magyar Akadémia támogatásával valósul meg.

A Premio Nazionale delle Arti-t a római Eleonora Duse Stúdiószínházban rendezik. A megmérettetésen Rómából, Bolognából, Genovából, Párizsból és Strasbourgból, Londonból, Varsóból és Krakkóból, Monacóból, Athénból és Vilniusból érkező színészhallgatók is részt vesznek.

Avatar

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya