Nincs kategorizálva

Bemutatkozik Rómában a színművészeti egyetem egyik hallgatója

ban_balintIdén a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) is csatlakozott a színészhallgatók bemutatkozó fórumaként ismert római Premio Nazionale delle Arti-hoz, a szombati eseményen az intézményt Bán Bálint negyedéves színművész szakos hallgató képviseli.

A fórumot az olasz oktatási és kutatási minisztérium hívta életre azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson színészhallgatók bemutatkozására a nagyközönség előtt. A 2010-ben nemzetközivé bővült eseményen a versenyzők saját anyanyelvükön adnak elő négyperces monológokat, ezek alapján rangsorol az öt főből álló szakmai zsűri – olvasható a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A római Silvio D’Amico Nemzeti Drámaművészeti Akadémia – az egyetlen állami olasz színész- és rendezőképző – meghívására idén a Színház- és Filmművészeti Egyetem is csatlakozott az eseményhez. Az intézményt Bán Bálint negyedéves színművész szakos hallgató, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályának tagja képviseli, akinek utazása a Római Magyar Akadémia támogatásával valósul meg.

A Premio Nazionale delle Arti-t a római Eleonora Duse Stúdiószínházban rendezik. A megmérettetésen Rómából, Bolognából, Genovából, Párizsból és Strasbourgból, Londonból, Varsóból és Krakkóból, Monacóból, Athénból és Vilniusból érkező színészhallgatók is részt vesznek.

Avatar

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya