Nincs kategorizálva

Beton vagy vakolat? Cementre szükség lesz!

Milyen feladatok elvégzésére, megvalósítására jó a cement? Nagyon sok mindenre, vagy éppen semmire, főleg attól függően, hogy milyen színvonalú termékről van szó! Ahogy az egy olyan sokrétű feladat során, mint amilyen az építkezés vagy a felújítás, egyáltalán nem meglepő, hogy a végeredmény attól függ majd, hogy mit és hogyan használtunk fel a folyamat során.

Cement nélkül egész egyszerűen nem megy!

Szinte nincs is olyan építési munkálat, amelhez ne kellene cement! A minőségétől függően pedig nagyon széles körű felhasználást, megbízható alkalmazást, gördülékeny munkát, valamint szép eredményt ígér. A Józan Kft. cement kínálatában a magas színvonalú terméket akár az adott ingatlan teherhordó szerkezetéhez keressük, akár vasbetonhoz, esztrich betonhoz, egészen biztosan nem fogunk csalódni. Természetesen vakolat, valamint habarcs kikeveréséhez is használhatjuk.

Mit tud a cement, hogy ennyire fontos?

Hogy ezt megértsük, tisztában kell lennünk azzal, hogy a cement nem más, mint hidraulikus kötőanyag. A benne eleve megtalálható kötő- és adalékanyagok további víz hozzáadását igénylik ahhoz, hogy kémiai reakcióba tudjanak lépni. 

Hogyan készül a cement?

Főbb alkotóelemei között megtaláljuk a mészkövet, az alumíniumot, a kalciumot, a vasat, valamint a szilíciumot, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Az összetevők először égetés során szilárd halmazállapotúvá válnak, ez az úgynevezett klinkertégla.

A klinkert porrá törik, s ezután gipszet adnak még hozzá. Körülbelül ez az a végleges anyag, amit végül szakemberként, felhasználóként, vásárlóként leveszünk a boltok polcairól vagy a webáruházakban a virtuális kosarainkba halmozunk.

Nagyon fontos betartani az utasításokat a víz adagolásával kapcsolatban, hiszen a cél a tökéletes, könnyen dolgozható, ugyanakkor a lehető leggyorsabban száradó állapot elérése és megőrzése. 

Miért fontos a minőség?

A cement akkor funkcionál megfelelően, ha képes megkötni az anyagokat. Gondoljunk csak a habarcsra például, ami a téglák egymáshoz rögzítéséért felel! Elég kellemetlen lenne, ha a rögzítés nem lenne megfelelő, s egyszercsak potyogni kezdenének a téglák!

Netán úgy véljük, hogy az nem olyan egyszerű, hiszen ott a vakolat? Ugyebár az a vakolat, amelyhez szintén a cementet alkalmaztuk, ami éppen egyben tartja a tégláinkat is.

A cement abszolút megkerülhetetlen termék, legyen szó akár építkezésről, akár egy sima felújításról. Habár apróságnak tűnhet, de ha a szerepe felől nézzük, látjuk, hogy igenis komoly dolog, ezért érdemes rászánni mind az energiát, mind a pénzt arra, hogy minőségi változatot válasszunk, s hozzá olyan munkaeszközöket, amelyek révén hatékony és gyors kivitelezés valósul meg.

Ha ehhez még hozzáértő és ügyeskezű szakembereink is vannak, akkor igazán minden adott a tökéletes végeredményhez!

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!