Nincs kategorizálva

Bodrogi Gyula életműdíjat kapott

bodrogiSzabó István Az ajtó című filmje kapta a legjobb filmnek járó Arany Medál-díjat a most tartott fél-privát díjátadón. A 2012. december 11-én megtartott díjátadáson részt vettek a további díjazottak is.

A közönségdíjat Mészáros Márton több kategóriában osztotta ki. A közönség az év színészének Kamarás Ivánt választotta, az év színésznőjének Hámori Gabriellát. A filmművészetet, színjátszást érintő kategóriákban született még egy eredmény: Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész életműdíjat kapott. A Nemzet Színésze személyesen vette át az elismerést.

A közönség az év írójának Vámos Miklóst választotta. A szerző, aki forgatókönyv és színdarabíróként, könyvkiadóként is foglalkozik, szintén személyesen vette át a közönségdíjat.

Az Arany Medál-díjat 2008-ban hozta létre Mészáros Márton diákújságíró, blogger, azzal a céllal, hogy a közönség szavazhasson az adott év legkiemelkedőbb irodalmi szerzője, illetve a filmművészet és a színjátszás terén népszerű művészekre.

Avatar

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya