Nincs kategorizálva

Bodrogi Gyula életműdíjat kapott

bodrogiSzabó István Az ajtó című filmje kapta a legjobb filmnek járó Arany Medál-díjat a most tartott fél-privát díjátadón. A 2012. december 11-én megtartott díjátadáson részt vettek a további díjazottak is.

A közönségdíjat Mészáros Márton több kategóriában osztotta ki. A közönség az év színészének Kamarás Ivánt választotta, az év színésznőjének Hámori Gabriellát. A filmművészetet, színjátszást érintő kategóriákban született még egy eredmény: Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész életműdíjat kapott. A Nemzet Színésze személyesen vette át az elismerést.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A közönség az év írójának Vámos Miklóst választotta. A szerző, aki forgatókönyv és színdarabíróként, könyvkiadóként is foglalkozik, szintén személyesen vette át a közönségdíjat.

Az Arany Medál-díjat 2008-ban hozta létre Mészáros Márton diákújságíró, blogger, azzal a céllal, hogy a közönség szavazhasson az adott év legkiemelkedőbb irodalmi szerzője, illetve a filmművészet és a színjátszás terén népszerű művészekre.

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés