Hírek Nincs kategorizálva

Box Office – A Szellemirtók: A borzongás birodalma mindenkit maga mögé utasított

A hazánkba csak április 11-én érkező új Szellemirtók felvonás a nyitóhétvégén nem csak a reboot előző etapját, de az összes versenytársát is maga mögé utasította a jelenlegi 45 millió dolláros bevételével.

A hír már csak azért is meglepő, mert kritikailag kapott a film hideget és meleget is, az IMDB-n 6,6-on A Rotten Tomatoes-on pedig mindössze 43%-on áll. Úgy tűnik azonban a közönség hálás a franchise újraélesztéséért, és egyre többen kíváncsiak 80-as évek klasszikusának újrafazonírozott folytatására, még akkor is, ha a kritikák alapján jelenleg a sorban az ötödik helyet foglalja el a Rotten Tomatoes Szellemirtók rangsorában.

A 2016-ban felfrissített Szellemirtók akkor 46 millió dollárt hozott az első hétvégén, 2021-ben az Szellemirtók: Örökség 44 millióval zárt az induláskor. Így az megállapítható, hogy maga a széria kiegyensúlyozott rajongóbázist tudhat magáénak, közel ugyanannyian kíváncsiak az új részekre minden alkalommal. A hullámzó kritikai megítélés nem befolyásolja tehát a látogatottságot.

A Szellemirtók: A borzongás birodalma egyébként a jól bevált és nem először látott (pl. Jurassic World franchise) nosztalgia trükkel él, hiszen az Örökségből megismert csapathoz csatlakoznak a régi nagyok, Bill Murray és Dan Aykroyd, és együtt igyekeznek megmenteni a világot egy fenyegető jégkorszaktól.

A film rendezője a Szellemirtók: Örökséget forgatókönyvíróként jegyző Gil Kennan direktorként ugyan nem elsőfilmes, de nem szerepel a neve mellett említésre méltó alkotás. Ez persze nem jelentené azonnal a minőségi aláhullást az előző részhez képest, de egyelőre nem biztatóak a hírek. Áprilisban mi is megláthatjuk.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com