Nincs kategorizálva

Broken City trailer megjelenés

Daniel-Day-Lewis-in-Lincoln-2012-Movie-ImageAllen Hughes legfrissebb alkotásahoz ígéretes szereplőgárdát sikerült összegyűjtenie, a ma megjelenő trailer pedig talán még jobban felcsigázza az érdeklődésünket.

A The 20th Century Fox gyártásában megszületett alkotás olyan sztárokat vonultat fel, mint: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, Barry Pepper és Kyle Chandler.

A történet színelye egy romlott város, ahol virágzik az igazságtalanság, de az ex-zsaru Billy Taggart (Mark Wahlberg) egy harcikutya szívósságával törekszik az igazságra. Ez és a tejhatalommal bíró polgármester (Russel Crowe) igyekszik tönkre tenni őt, de az utcán tanult szívóssága teszi Billy-t végül egy megállíthatatlan erővé és egyben a polgármester legrosszabb rémálmává.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!