Nincs kategorizálva

Budapest Rooftop Cinema & Alfred Hitchcock játék

hitchock

hitchockA Budapest Rooftop Cinema ezúttal egy elévülhetetlen klasszikussal készül: 2016. július 25-én, hétfőn Alfred Hitchcock Észak-Északnyugat című filmjét vetíti a Corvin Club tetőteraszán – játsszatok velünk és nézzétek a filmet a legjobb helyről!

A Budapest Rooftop Cinema ezen a nyáron nem kisebb rendezőzsenik, géniuszok filmjeit vette műsorára idáig mint Christopher Nolan, Luc Besson vagy Quentin Tarantino… A fent nevezett urak kortársaink, aktívak még, reméljük, sok örömet, felhőtlen pillanatokat, izgalmas órákat szereznek még nekünk filmjeikkel.

Azonban élt e bolygón egy mágus, egy rendezőzseni, a MOZI egyik legnagyobb filmes egyénisége: Alfred Hitchcock. Szerintünk senkinek nem kell ecsetelnünk, ki volt ő, micsoda nagyság és hogy mit tett Hollywoodért és a moziért. Ezen az estén nem kisebb klasszikust tűz műsorára a Tetőmozi, mint a Mester egyik legkiválóbb filmjét, az Észak-Északnyugatot. Cary Grant örök „Odol” mosolya, Eva Marie Saint szépsége, Hitchcock úr zseniális eseményfűzése mindenkit lenyűgöz – gyere és nézd újra velünk Hollywood eme gyöngyszemét.

Olvass bele az Anthony Hopkins főszereplésével készült

Hitchcockról szóló film kritikájába is.

 

Roger Thornhill (Cary Grant), a sikeres reklámszakember üzletfeleivel ebédel a Plaza Hotelban. Amikor mit sem sejtve feláll asztalától, éppen egy bizonyos George Kaplant keresnek az étteremben. És itt kezdődik folytatólagos pechszériája: többen is árgus szemekkel figyelik, ki jelentkezik a hívásra. Ismeretlen fegyveresek kisvártatva elrabolják, s ezzel megkezdődik hajmeresztő kalandjainak sorozata. Bár sikerül kereket oldania, üldözői a nyomában vannak, s meggyőződésük, hogy ő a titokzatos, nemzetközi hírű figura, akit el kell tenniük láb alól. Roger, hogy a bőrét mentse, megpróbál az igazi Kaplan nyomára bukkanni, de bár szállodáról szállodára jár a férfi nyomában, sehol sem akad senki, aki valóban látta volna. Tetézi a bajt, hogy már a rendőrség is a nyomában van: egy diplomata meggyilkolásával vádolják. Menekülnie kell tehát, és útközben megfejteni a rejtélyt: kik üldözik és mit akarnak tőle?

Ha velünk játszatok, VIP páros jegyet és 1500 értékű fogyasztást nyerhettek.
A válaszhoz segítséget a rendező életművét taglaló cikkünkben találtok.

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket hamarosan értesítjük!

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com