Hírek Nincs kategorizálva

BuShojárás a város felett

BUSHO_logo_2015Egyik kedvenc budapesti filmfesztiválunk, a BuSho (Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál) szeptember 1. és 6. között napközben a Puskin mozi hűvös termeiben, esténként pedig a Corvintető teraszán várja a lelkes rövidfilm-rajongókat. Utóbbi helyszínen a Budapest Rooftop Cinema jóvoltából 2×1000 Ft-os fogyasztást nyerhettek tőlünk, ha játszotok velünk!

A 11. BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál idén tizenöt blokkban vetíti a kiválasztott versenyfilmeket, amelyeket egytől egyig megnézhettek a Budapest Rooftop Cinemán is. Több korábbi fesztiválon díjazott alkotás is felbukkan majd a programban, mint a tavaly Európai Filmdíjat nyert The Chicken, Una Gunjak német-horvát koprodukciós filmje. Több fesztiválon szerepelt már a francia Morgan Simon Try to Die Young című alkotása vagy a holland alkotópáros, Thomas Baerten és Wim Geudens által jegyzett De Smet is. (Bővebb informácó a fesztiválról itt)

A versenyprogramba végül 28 ország filmjei versenyeznek, az európai nagyok mellett olyan különleges helyekről, mint Azerbajdzsán, Bahrein, Kína, Irán vagy Tajvan. A legtöbb filmet beküldő három ország képviselteti magát a legtöbb alkotással a versenyben is (spanyol, német, magyar), a hazai pálya előnyét kihasználva a magyar filmekkel az élen.

A BuShón az összes film eredeti nyelven, angol felirattal tekinthető meg, tehát kiváló alkalom, hogy elhozd az itt élő külföldi haverokat. Mindehhez pedig még 2×1000 Ft értékű fogyasztást is nyerhettek tőlünk a Budapest Rooftop Cinema felajánlásából, ha helyesen válaszoltok az alábbi kérdésre. Sorsolás csütörtök délben!

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com