Hírek Nincs kategorizálva

César életműdíjat kap Kevin Costner

KevinCostnerA színész-rendező  életműdíjat kap a február 22-én megrendezésre kerülő ceremónián, derül ki a The Hollywood Reporter honlapján.

Kevin Costnert tiszteletbeli César-díjjal jutalmazzák, ami az Oscar francia megfelelőjének tekinthető, jelentette be az Academy of Arts and Techniques.

Az Oscar-díjas színész, rendező és egyben producer egész életén átívelő munkásságáért lesz kitüntetve, mely során olyan filmeken dolgozott, mint a Farkasokkal táncoló, az Aki legyőzte Al Caponét, a JFK – A nyitott dosszié, a Több, mint testőr. „Ezek a filmek álmokat adnak” – nyilatkozta az akadémia elnöke, Alain Terzian. A díj, a „mozi történelméhez való mesés hozzájárulásának elismerése.”

Costner az 1990-es Farkasokkal táncolóval vált igazán elismertté, mellyel Oscart, Golden Globe-ot, DGA- és PGA-díjat is kapott rendezői és produceri munásságáért. Ezen kívül díjazták még például Emmyvel és Golden Globe-bal az A Hatfield-MacCoy viszály című minisorozatot is, mely a History Channel műsora volt.

Legközelebb a júniusban bemutatásra kerülő Az acélemberben fog felbukkani, ahol Costner Clark Kent, azaz Superman nevelőapját fogja alakítani, valamint decembertől láthatjuk majd a Kenneth Branagh Tom Clancy adaptációjában, a Jack Ryanben is.

A 38. César-díjkiosztó február 22-én, Párizsban kerül megrendezésre.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com