Nincs kategorizálva

Clooney újra rendez

George Clooney lesz a rendezője és főszereplője a nácik által ellopott műtárgyról szóló „Monuments Men”-nek.

George Clooney megkezdte a munkálatokat következő projektjén, amelynek a rendezője, írója és főszereplője is ő lesz. A nagyköltségvetésű film azokról a férfiakról szól, akik a II. világháború során felkutattak egy ellopott európai műtárgyat.

A „The Monuments Men”, melynek forgatókönyvét Clooney közösen írja Grant Heslov társprodecerrel, egy olyan, művészeti szakértőkből álló csapat történetét meséli el, akiket az amerikai kormány, azért válogatott ki, hogy visszaszerezzenek egy nácik által ellopott művet.

„Izgatott vagyok” – mondta Clooney a TheWrap-nek szombaton, a Palm Springs filmfesztiválon. „Vicces mozi ez, nagyon szórakoztató lesz. Magas a költségvetés, de ezt nem lehetett kicsiben csinálni. Az egész olyan, mint a normandiai partraszállás.” A mozi alapjául Robert M. Edsel „The Monuments Men: Alied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History” című könyve szolgál.

Clooney elmondta, hogy az általa rendezett és írt filmet a Sony stúdiójában fogják forgatni. A főszereplő személyén kívül még nincsenek feltöltve a karakterek, annak ellenére, hogy remek lehetőség lehet ez számtalan színész számára. „Túl korai még ebben gondolkodni”-mondta a rendező.

„Grant és én egy bizonyos projectet kerestünk”-folytatta a színész. „Nem vagyok az ellen, hogy keresekedelmi filmet forgassak, csak azt nem szeretem, ha olyat kell csinálnom, amit nem érzek magaménak. Szóval arra gondoltunk, hogy készítsünk egy olyan nagyköltségvetű darabot, ami szórakozató, ugyanakkor van mondanivalója.”

A „Monuments Men” egy műtárgylopásról és kémkedésről szóló, cselszövésekkel teli mese, ami a II. világháborús Európában esett meg, amikor Hitler szisztematikusan ürítette ki a múzeumokat és magángyűjteményeket. A könyv azoknak az amerikai és brit múzeumigazgatók, kurátorok és történészek sztoriját meséli el, akik életük kockáztatásával végigjárták Európát, hogy megőrizzék a kultúra ezen szeletét és az egész világ csak „Monuments Men” néven ismerte őket.

Avatar

Göbl Zsombor

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya