Nincs kategorizálva

Csak szex és más semmi

Film+, augusztus 28. (csütörtök), 12:10
„Boldogság, gyere haza” – énekli elcsukló, hamiskás hangon a film végén mintegy szerenád gyanánt Schell Judit az utcán, s tesz pontot egy szerelmi huzavona végére. Giccses hepiend magyar módra, aminek még örülni is lehet. Az elmúlt nem is tudom hány év legjobb (magyar) romkomja.

A Csak szex több mint bemutatása idején 2 hét alatt 100 ezer nézõt ért el a mozikban, ami nagy szám. Köszönhetõ volt ez elsõsorban egy jó (és többször díjazott) forgatókönyvnek Divinyi Rékától. Az a mozirajongói felfedezés, hogy van ma idehaza legalább egy filmes, aki tudja, hogy beszélnek az emberek, nem maradt meghálálatlanul. Egészen egyszerûen jó szöveget adnak a jó szereplõ szájába. Mert az is tény, hogy a donjuan Csányi Sándor akkor, 3 éve még tudta hozni a szépfiú-szerepet, ma már nem találunk benne újat. Vagy legalábbis kifogyóban van. Schell Judit és Dobó Kata pasizós pletykái pedig – noha nem veri a férfiszivet annyira – nyilván sok fiatal nõ elé tartanak tükröt.
Ja persze, története is van a filmnek, de azt mindenki úgyis tudja már az elsõ perc után. A végkifejletet is, hogy a jó elnyeri méltó büntetését. Mindenki megtalálja a maga szerencséjét, és még a boldogság is hazamegy. Nem mondom, hogy üdítõ esztétikai élmény ez a film, de jó látni, hogy lehet ezt így is: színvonalasan szórakoztatni.
Csak szex és más semmi
színes magyar vígjáték, 93 perc, 2005

rendezõ: Goda Krisztina
forgatókönyvíró: Goda Krisztina, Divinyi Réka, Heller Gábor
operatõr: Gulyás Buda
zene: Madarász Gábor

szereplõk:
Schell Judit (Dóra)
Dobó Kata (Zsófi)
Csányi Sándor (Tamás)

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya