Nincs kategorizálva

Decemberi rekorddal nyitott A hobbit

hobbitA hobbit  Váratlan utazás már nyitóhétvégéjén beállított egy rekordot. Peter Jackson filmje minden idők legerősebb decemberi nyitányát produkálta, ugyanis bevételi mutatója három nap után 84,6 millió dolláron állt meg.

A legújabb Tolkien-adaptáció 84,6 millió dolláros nyitóhétvégéje több szempontból is lehengerlő teljesítménynek számít. Egyrészt A hobbit  Váratlan utazás minden idők legerősebb decemberi bemutatkozását tudhatja magáénak, olyan különösen tekintélyes sikerfilmeket utasított maga mögé, mint a Will Smith főszereplésével készült Legenda vagyok (77,2 M) vagy a James Cameron nevével fémjelzett Avatar (77 M). Másrészt a saját fantasy-univerzumához tartozó alkotásokat is lepipálta, ugyanis A Gyűrűk Ura-trilógia egyik epizódja sem mutatott hasonlóan acélos nyitányt: A Gyűrű Szövetsége 47,2 millió, A két torony 62 millió, míg A király visszatér 72,6 millió dollárral kezdett. Igaz, a korábbi filmek bevételeit még nem is támogatta meg a 3D-s jegyek magasabb árfekvése.

Peter Jackson örömét csupán az ronthatja el, hogy A hobbit – Váratlan utazás csupán a pénztáraknál aratott elsöprő a sikert. A szakmai berkekben korántsem áradoznak róla elsöprő lelkesedéssel, amit helytállóan jelez, hogy a Tolkien-adaptáció fel sem került a technikai díjaktól távol maradó Golden Globe nomináltjainak listájára.

(Pásztor Balázs kollégánk pedig eképpen húzta kicsit száját.)

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya