Nincs kategorizálva

Decemberi rekorddal nyitott A hobbit

hobbitA hobbit  Váratlan utazás már nyitóhétvégéjén beállított egy rekordot. Peter Jackson filmje minden idők legerősebb decemberi nyitányát produkálta, ugyanis bevételi mutatója három nap után 84,6 millió dolláron állt meg.

A legújabb Tolkien-adaptáció 84,6 millió dolláros nyitóhétvégéje több szempontból is lehengerlő teljesítménynek számít. Egyrészt A hobbit  Váratlan utazás minden idők legerősebb decemberi bemutatkozását tudhatja magáénak, olyan különösen tekintélyes sikerfilmeket utasított maga mögé, mint a Will Smith főszereplésével készült Legenda vagyok (77,2 M) vagy a James Cameron nevével fémjelzett Avatar (77 M). Másrészt a saját fantasy-univerzumához tartozó alkotásokat is lepipálta, ugyanis A Gyűrűk Ura-trilógia egyik epizódja sem mutatott hasonlóan acélos nyitányt: A Gyűrű Szövetsége 47,2 millió, A két torony 62 millió, míg A király visszatér 72,6 millió dollárral kezdett. Igaz, a korábbi filmek bevételeit még nem is támogatta meg a 3D-s jegyek magasabb árfekvése.

Peter Jackson örömét csupán az ronthatja el, hogy A hobbit – Váratlan utazás csupán a pénztáraknál aratott elsöprő a sikert. A szakmai berkekben korántsem áradoznak róla elsöprő lelkesedéssel, amit helytállóan jelez, hogy a Tolkien-adaptáció fel sem került a technikai díjaktól távol maradó Golden Globe nomináltjainak listájára.

(Pásztor Balázs kollégánk pedig eképpen húzta kicsit száját.)

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya