Nincs kategorizálva

Egy 100 éves múlttal rendelkező márka nyomában

Vannak olyan brandek, amik az 1900-as évek végén léptek be a piacra és szinte azonnal sikert arattak. Akadnak viszont olyan márkák is, amelyek már több mint 100 éve velünk vannak és kiszolgálnak bennünket, lehetőleg magas minőségben és széles kínálatban. Amennyiben cipőkről és sportkellékekről van szó, akkor tudunk is egy ilyet. 

Ebben a cikkben egy olyan vállalatot mutatunk be, amit a sneakerheadek körében szinte mindenki ismer. 

A kezdetek

A sneaker márkák egyik legkorábbi képviselőjével foglalkozunk egy kicsit. William J. Riley 1906-ban Bostonban álmodta meg a brandet, ekkor azonban még nem cipők tervezésével és forgalmazásával foglalkozott. 

A True to Sole New Balance kínálata már a kezdetekben széles volt, viszont a sportcipők gyártása csak az 1930-as évek végén kezdődött meg. A tulajdonos a vállalat indításánál talpbetéteket dobott piacra, olyanokat, amik a csirke lábához hasonlóan három támasztási pontot nyújtanak a használójuk számára. Ezzel a lehető legstabilabb és legkényelmesebb betétek egyikévé vált. Ezt követően éveket kellett várni arra, hogy elkezdjenek cipőkkel is foglalkozni. 

Az első New Balance sneaker

William J. Riley-hoz az 1930-as években egy amerikai üzletember társult, név szerint Arthur Hall. Vele együtt kezdték el kifejleszteni az első NB márkájú modellt 1938-ban. Ezt a helyi futóklub, a Boston Brown Bag Harriers számára alkották meg. Érdekessége, hogy az alapját kengurubőrből gyártották, emellett garantálták, hogy általa javul a futóteljesítmény.

Ahogy mentünk előre az időben, úgy bővítették a kínálatot. Később olyan sportágak számára terveztek meg lépőket, mint a tenisz, a baseball, valamint az ökölvívás. Az 1972-es Boston Maraton napján egy Jim Davis nevű ember felvásárolta a céget, így vitte tovább a New Balance eredeti ötletét. 

Az áttörés időszaka

A márka ikonikus logója lassan végre minden cipőn megjelent. Az első modell, ahol láthatóvá vált, a New Balance 320-as, amit akkoriban kineveztek a Runner’s World magazin első számú futócipőjének. Ezzel hatalmas népszerűségre tett szert, egyre több híresség kezdett el NB cipőkben megjelenni. Többek között Steve Jobs és Barack Obama is őket választotta. 

Napjainkban a számos kollaborációnak köszönhetően szeretik ennyien. A klasszikus színállások mellett népszerű lett a 992-es, az 550-es, illetve a 327-es és a 237-es változat egyaránt. Mivel ezek uniszex sneakerek, így férfiak és nők egyaránt szeretik és viselik őket a mindennapok során. 

Mielőtt azonban vásárlásra adjunk a fejünket, mindenképpen győződjünk meg arról, hogy az adott darab valódi-e. Manapság sajnos egyre több hamisítvánnyal kell számolni, így érdemes megbízható helyről, például a True to Sole üzletéből beszerezni a legújabb sneakert. Itt nemcsak tanácsokat kaphatunk arról, hogy melyiket érdemes megvenni, hanem fel is próbálhatjuk a választott típust.

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!