Nincs kategorizálva

Életműdíj Jancsónak

Jancso MiklosJancsó Miklós előtt tiszteleg a spliti filmfesztivál. Az életműdíjat a holnap esti megnyitón személyesen veszi át a világhírű magyar filmrendező. A horvátországi fesztivál idei programját Pálfi György, Nagy Dénes és Kardos Sándor alkotásai gazdagítják.

Horvátország jeles filmművészeti találkozója, a 15. spliti filmfesztivál Jancsó Miklós munkásságát méltatja. A világhírű magyar filmrendező holnap este személyesen veszi át a különdíjat a fesztivál ünnepélyes megnyitóján. A szervezők Jancsó Miklós filmművészetet megújító életműve előtt tisztelegnek. Az díjhoz kapcsolódva az 1966-ban Cannes-ban bemutatott, majd rangos díjakkal elismert Szegénylegények című filmet, Jancsó Miklós korszakalkotó mozgóképét tűzik műsorra Splitben.

A filmművészet új törekvéseire koncentráló spliti filmszemle játékfilmjei között Pálfi György Nem vagyok a barátod című legutóbbi rendezése kel versenyre. Nagy Dénes Berlinskaya fuga című alkotása a rövidfilmek versenyébe kapott meghívást. Kardos Sándor A sírásó című Rilke-feldolgozása a „Frame Extended” című programban lesz látható. A filmek a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készültek.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés