Nincs kategorizálva

Előzetes: Csillagok között

Matthew McConaughey Christopher Nolan Csillagok között című filmjében
Matthew McConaughey Christopher Nolan Csillagok között című filmjében

Csillagok között

Christopher Nolan régóta várt filmjéhez tegnap végre megérkezett az első, igen borús hangulatú előzetes. A Csillagok között (Interstellar) trailere szinte tökéletes: bepillantást enged a történetbe, jeleneteket mutatnak a Földről és az űrből egyaránt, láthatjuk Matthew McConaughey lenyűgöző játékát, miközben szól Hans Zimmer elképesztő zenéje. 

A Csillagok között egy olyan világban játszódik, amelyben a Föld pusztulására ítéltetett az emberiség túlzott terjeszkedésének következtében. A homo sapiens azonban nem adja föl, egy féreglyukon keresztül megpróbál túllépni saját korlátjain, hogy eljusson egy másik naprendszerbe, és megmentse a rothadó bolygóját. Anne Hathaway karaktere mellett a Matthew McConaughey által életre keltett mérnök is a csillagközi utazó csapat tagja, aki egyben családapa is, és az útja miatt el kell hagynia gyermekeit. A történet azonban nem ilyen egyszerű, állítólag időutazás (vagy a hibárnálás következtében létrejövő anomália) is történik benne, de ezek egyelőre csak pletykák.

Az elmúlt évek hollywoodi tendenciái alapján bátran kijelenthetjük, a csillagok állása igen szerencsés a Csillagok között számára. A Gravitáció révén vélhetően nagy mértékben megnőtt a közönség érdeklődése az űrhajós filmek iránt, ráadásul Matthew McConaughey a friss Oscar-díjának is köszönhetően jelenleg akkora sztár, mint az égen ragyogó nap. Anne Hathaway és a filmben szintén nagyobb szerepet kapó Jessica Chastain is pályája csúcsán áll, rajtuk kívül pedig láthatjuk majd még Topher Grace-t, Wes Bentley-t, Micheal Caine-t, Casey Afflecket, John Lithgow-t, Ellen Burstynt és egy kisebb szerepben Matt Damont is a filmben. A mozit övező érdeklődés mértékét mutatja, hogy kiszivárgott a Csillagok között feketelistás forgatókönyve is, bár véleményem szerint bolond az, aki inkább elolvassa a szkriptet, minthogy megvárja a november 6-i premiert, és a széles vásznon nézze meg Christopher Nolan új dobását.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com