Nincs kategorizálva

Elveszett jelentés

Július 9. (péntek) 13:05, film+ 2Bill Murray már megint öregedő, kiégett, de azért szívdöglesztő alakot játszik – ezt már megszokhattuk tőle. Scarlett Johansson viszont elég ritkán alakít unatkozó csúnyácska lányt.

Kettejük románca az alapja az Elveszett jelentésnek. Hogy mi hozza őket össze? Talán az unalom, talán a mindkettejük számára végletesen idegen környezet, talán csak a véletlen. És persze csomó minden közéjük is áll: a kor, a férj, a lelkiismeret – és a végletesen idegen környezet is.Igen, ennek a momentumnak dupla szerepe van Sofia Coppola filmjében. Az Elveszett jelentés harmadik főszereplője Japán. Pontosabban Tokió. Ennek a városnak ezernyi arca van, különleges, furcsa, szeretnivaló és borzongató. Sosem tudja az ember, hányadán áll vele. Az operatőr és a történet ezeket a jellegzetességeket járja végig, mutatja be.

Ez persze bizonyos szempontból különlegessé teszi a filmet, másrészt egy mozinak nem válik előnyére, ha egy helyszín ugyanolyan fontos szerepet kap benne, mint a két fõszereplője. Ennek ellenére az Elveszett jelentés számos díjat nyert – de a nézők körét alaposan megosztotta lassú, sehova sem vezető folyásával, meglepő, de végeredményben meglehetősen közhelyes megoldásaival. Már csak azért is érdemes egyszer megnézni, hogy eldőljön, mi a rajongók vagy az ellenzők táborát erősítjük.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!