Nincs kategorizálva

Elveszett jelentés

Július 9. (péntek) 13:05, film+ 2Bill Murray már megint öregedő, kiégett, de azért szívdöglesztő alakot játszik – ezt már megszokhattuk tőle. Scarlett Johansson viszont elég ritkán alakít unatkozó csúnyácska lányt.

Kettejük románca az alapja az Elveszett jelentésnek. Hogy mi hozza őket össze? Talán az unalom, talán a mindkettejük számára végletesen idegen környezet, talán csak a véletlen. És persze csomó minden közéjük is áll: a kor, a férj, a lelkiismeret – és a végletesen idegen környezet is.Igen, ennek a momentumnak dupla szerepe van Sofia Coppola filmjében. Az Elveszett jelentés harmadik főszereplője Japán. Pontosabban Tokió. Ennek a városnak ezernyi arca van, különleges, furcsa, szeretnivaló és borzongató. Sosem tudja az ember, hányadán áll vele. Az operatőr és a történet ezeket a jellegzetességeket járja végig, mutatja be.

Ez persze bizonyos szempontból különlegessé teszi a filmet, másrészt egy mozinak nem válik előnyére, ha egy helyszín ugyanolyan fontos szerepet kap benne, mint a két fõszereplője. Ennek ellenére az Elveszett jelentés számos díjat nyert – de a nézők körét alaposan megosztotta lassú, sehova sem vezető folyásával, meglepő, de végeredményben meglehetősen közhelyes megoldásaival. Már csak azért is érdemes egyszer megnézni, hogy eldőljön, mi a rajongók vagy az ellenzők táborát erősítjük.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya