Nincs kategorizálva

Erõszakos múlt

Május 19. (hétfõ) 02:40, HBOGyilkolni csúnya dolog. Nem is mindenki képes rá.

 

Bizonyos extrém esetekben kiderülhet, hogy egyik állítás sem igaz. Ha az ember vagy a családja élete múlik rajta, még a legszelídebb ember is gyilkológéppé változhat. Csakhogy utána már sosem lehet ugyanaz, aki volt.

David Cronenberg filmjének alapproblémája, hogy megváltoztatja-e az embert az erõszak, és végleges-e az átalakulás. A Viggo Mortensen alakította fõhõst számos hirtelen befolyás éri, az erõszakon kívül a média, a családja és a múltja is hat rá. A végén persze kiderül, hogy mit miért csinál, de addig izgalmas, és meglehetõsen hiteles drámát láthatunk, meglehetõsen brutális és gyors akciókkal tarkítva.

A realisztikus ábrázolás nem csak a véres, hanem az erotikus jelenetekre is kiterjed – sokszor mégis nagyon eltávolodik a valóságtól a film. Az akciójeleneteket talán kötelezõ Hollywoodban eltúlzottra venni, a családi élet felrajzolása pedig lehet, hogy csak a gyerekszínészek alkalmatlansága miatt érzõdik hamisnak, de sajnos mindkettõ nagyon zavaró. Ezek nélkül egy majdnem tökéletes thrillert látnánk; a történet és a mondanivaló érdekes, Viggo Mortensen, Maria Bello és Ed Harris remek színészek, minden adott hát egy emlékezetes filmhez.

Kár, hogy a hibákra is emlékezni fogunk.
Erõszakos múlt (A History of violence)
színes magyarul beszélõ német-amerikai thriller, 96 perc, 2005

rendezõ: David Cronenberg
forgatókönyvíró: John Wagner , Vince Locke , Josh Olson
operatõr: Peter Suschitzky
jelmeztervezõ: Denise Cronenberg
zene: Howard Shore

szereplõk:
Viggo Mortensen (Tom Stall)
Maria Bello (Edie Stall)
Ed Harris (Carl Fogarty)
William Hurt (Richie Cusack)

 

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés