Hírek Nincs kategorizálva

Európai premiert szervez a Római Filmfesztivál Tarantino westernjének

DjangoUnchainedA Római Filmfesztivál mégis szerepet kap Quentin Tarantino Django elszabadul című új westernjének bemutatásában: a novemberben zárult filmmustra egy januári külön rendezvénye keretében európai bemutatót szervez a filmnek és életművéért a rendezőt is kitünteti.

Marco Müller betartotta a szavát: a Római Filmfesztivál igazgatója már jóval a filmmustra előtt sejtetni engedte, hogy szerepet vállal a Tarantino-film bemutatásában – emlékeztetett a The Hollywood Reporter online kiadása.

A film utómunkái azonban nem készültek el időben, így a november 17-én befejeződött fesztiválon nem lehetett levetíteni. A fesztiváligazgató, aki először vezette a római filmes seregszemlét azonban egy külön rendezvénnyel gondoskodik az elmaradt premier pótlásáról.

A Django elszabadul Észak-Amerikában december 25-én debütál a mozikban, a január 4-i római díszbemutató viszont a film európai premierje lesz. Tarantino a fesztivál szervezte gálán életműdíjat vehet át. A kitüntetést Ennio Morricone ötszörös Oscar-díjas zeneszerző nyújtja majd át az amerikai filmesnek.

A rendező, aki magát a spagettiwestern nagy rajongójának vallja korábban elárulta, hogy új filmjét Sergio Corbucci 1966-os Django című alkotása ihlette. Franco Nero, aki a 46 évvel ezelőtti produkcióban a főszerepet alakította, Tarantino munkájában is kapott egy kis szerepet.

A magyar filmszínházak január 17-től játsszák a filmet.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com