Nincs kategorizálva

Február 21-én kerül a mozikba A Pingvinkirály

pingvinkirály2Február 21-től vetítik A Pingvinkirály 3D című filmet, a David Attenborough rendezte alkotás a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) forgalmazásában került a mozikba.

A 78 perces, David Attenborough által írt és rendezett természetfilm Rexről, a fiatal királypingvinről szól. A nézők a filmben az ő kalauzolásában ismerhetik meg hazáját, az Antarktiszhoz közeli Dél-Georgia szigetét, a pingvinvárost, rokonait, valamint más itt élő állatok hétköznapjait. „Rex kalandozása során nem csak barátra talál, de a felnőtté válás nehézségeivel is megküzd” — olvasható a filmismertetőjében, amely kiemeli az operatőri munka bravúrjait, például az egyedülálló víz alatti 3D-s felvételeket, amelyek révén „a néző közvetlenebbül és élethűen ismerkedhet meg a fantasztikus élővilággal”.

Kálomista Zsuzsanna, a filmet forgalmazó MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a filmben Rex magyar hangja a Kossuth-díjas Reviczky Gábor lesz.

Az igazgató kitért arra is, hogy a produkciót a 2012-es cannes-i filmvásáron látta. „Célunk olyan filmeket bemutatni a mozikban, amelyek szórakoztatóak, széles közönséghez szólnak, esetleg oktató jelleggel is bírnak. Ez a film mindhárom kritériumnak megfelel, remek szórakozás az egész családnak, ugyanakkor nagy szeretettel várjuk rá az iskolás csoportokat is minden korosztályból” — hangsúlyozta Kálomista Zsuzsanna, aki szerint az alkotás amellett hogy izgalmas és megható, a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet.

A hazai mozikban a film amerikai változatát vetítik, amelyben Tim Allen színész hangján szólal meg a Pingvinkirály. „Ennek a változatnak a nyelvezete sokkal fiatalosabb, humorosabb az eredeti angol változatnál, de megőrizte azokat a tudományos és ismeretterjesztő elemeket is, amelyek az eredeti, David Attenborough narrálásával készült filmet jellemezték” — hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve: Reviczky Gábor felkérése „első és egyetlen választás volt a film moziváltozatának a szinkronizálására. Hangja már több filmen és filmsorozaton keresztül mondhatni összeforrt a pingvinkarakterrel. Örömünkre szolgál, hogy elfogadta a felkérésünket és a hangját kölcsönzi a Pingvinkirálynak ebben a gyönyörű filmben” — fogalmazott Kálomista Zsuzsanna.

pingvinkirály1A film eredeti, David Attenborough alámondásával készült változata a DVD-n lesz megtekinthető, Szersén Gyula tolmácsolásában.

Az MTVA nyereményjátékot  is szervez, hogy a produkció üzenete minél szélesebb közönséghez eljuthasson: a február 21-én induló játékban részt vehet minden tanuló, aki óvodai, iskolai, középiskolai szervezet, vagy ahhoz köthető tanulói csoport szervezésében tekinti meg a filmet és a 20. életkort még nem töltötte be. 

„Az a célunk, hogy az ország valamennyi filmszínházában, ahol a vetítési feltételek adottak, a film elérhető legyen. Ha egy iskola vagy akár egy szülői munkaközösség kéréssel fordul egy mozihoz, hogy szeretné a filmet megtekinteni, biztosítani fogjuk a film kópiáját” — közölte Kálomista Zsuzsanna, hozzátéve, hogy a nyereményjáték fődíja egy kétnapos osztálykirándulás Bécsbe és az ottani állatkertbe. A második díj részvételi lehetőség egy MTVA által gyártott műsor felvételén, a harmadik díj pedig egy MTVA-székházlátogatás lesz.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!