Nincs kategorizálva

Fesztivál a bevándorlókról az Odeonban

A bevándorlókról és a beilleszkedésről szóló ingyenes rendezvénysorozat egyedülálló esemény Magyarországon: a migránsok bevonásával Budapesten és négy vidéki városban mutatja be, kik a hazánkban élő bevándorlók. A Colours Fesztivál játék- és dokumentumfilmjei mellett vendégünk lesz többek között egy 19 éves perzsa popzenész, Jahan Matboo festőművész és munkái, hazánkban élő afrikai és latin-amerikai zenészek, és még sokan mások, a világ minden tájáról.

Magyarországon úgy 175 ezer külföldi él: nagy részük határontúli magyar, kb. 50 ezren a szomszédos országokból származnak, 20 ezren ázsiaiak és pár ezren érkeztek Afrikából (KSH, 2008). Az Európai Unió 27 tagállama közül Magyarországon a legnegatívabb a bevándorlók megítélése (Eurobarometer 69, I. Values of Europeans, 2008). A Fesztivál ezen szeretne változtatni. A projekt célja, hogy új és különleges módon szólítsa meg magukat a bevándorlókat, hozza őket közelebb egymással és a magyar állampolgárokkal a bizalom kialakítása és az előítéletek lebontása érdekében.

A Colours Fesztivál filmvetítésekkel, beszélgetésekkel, koncertekkel, kiállításokkal, étel-italkóstolókkal mutatja be, hogyan élnek a hazánkban letelepedett bevándorlók. A találkozások  Budapesten az Odeon Lloyd moziban lesznek, amely mindig is a város egyik emblematikus, multikulturális pontjának számított. Az Odeon, az Újlipótváros szívében a befogadást és nyitottságot képviseli, programjaival külön hangsúlyt fektet az interkulturális közeg megteremtésére és arra, hogy a Magyarországon élő külföldiek számára is közösségi térként funkcionáljon.

A Colours Fesztivál négy hétvégéje négy részre osztja a világot:
2012. április 7-8. TÁVOL-KELET hétvége – Facebookon itt!
2012. április 14-15. KÖZEL-KELET hétvége
2012. április 21-22. AFRIKA és LATIN-AMERIKA hétvége
2012. április 28-29. BALKÁN hétvége

Részletes program itt olvasható.

Címkék

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com