Nincs kategorizálva

FM ‘tekercs podcast #11 – Oscar 2019: Kinek jár a díj?

A február 24-ei Oscar-díj átadó előtt megnéztük, mik az esélyek a legnépszerűbb szobrok átadása előtt. Idén botrányokból és fordulatokból sem volt hiány. A Filmtekercs.hu idei podcastje a legnépszerűbb szoborról.

„Nyakunkon minden idők legrosszabb Oscar-gálája” – ezzel a címmel foglaltuk össze néhány nappal ezelőtt, milyen főbb változások miatt aggódunk az Akadémia díjátadó ünnepségéért. Hiányzó műsorvezető, rövidített beszédek és betétdalok, reklámszünetben átadott díjak. Hogyan hatnak mindezek Hollywood – vagy már egyre kevésbé Hollywood? – legfontosabb estéjére.

A gálát övező hírek után pedig a főbb kategóriák esélyeit latolgattuk.

  • Vajon ki nyeri a fő kategóriát? A legtöbb rajongóval bíró Roma vagy a legkevésbé utált filmek valamelyike, például a langyosan csordogáló Zöld könyv?
  • Hogy lehet az, hogy az öt legjobb rendező közül csak kettő amerikai?
  • Vajon idén is egy híres ember megformálása hozza el a színészi szobrot Rami Maleknek és Olivia Colmannek?
  • Miért nem lett jelölt a Ruben Brandt, és megszorongathatja-e bárki idegen nyelv kategóriában a Romát egy ilyen erős évben?
  • Hány köszönőbeszéddel készül Alfonso Cuarón, s mi kell ahhoz, hogy leváltsa a világ legjobb operatőrét saját magára?

Mindez kiderül legújabb podcastünkből, ami Mixcloudon meghallgatható, de eléritek az alábbi YouTube videóban is. A beszélgetésben részt vett Németh Barnabás, Papp Atilla, Sergő Z. András és Tóth Nándor Tamás.

Nézd velünk élőben az Oscar-gálát, hiszen idén már hetedszer várjuk a filmrajongókat. Új helyszínen, a Grundon várunk mindenkit.

További részletek az alábbi Facebook eseményen.