Magazin Nincs kategorizálva

FM ‘tekercs podcast #01: három srác és a Wonder Woman

FM 'tekercs podcast

Új évaddal új tervek: idén nyár végén elindítottuk FM ‘tekercs podcast adásunkat, ahol mindig valamilyen aktuális témával készülünk. Könnyedebb stílusban, mégis fontosnak tartva a tájékoztatást vagy az új szempontok megvilágítását. Az első adásban a nyári blockbuster szezont elemeztük.

5 jel, hogy ez volt minden idők legjobb filmes nyara címmel írt nemrég egy összefoglalót Gyöngyösi Lilla kollégánk, amiben egy amerikai cikk elemzését fordította. Kifáradó sorozatok mellett méltattuk kicsit mi is a közepes költségvetésű filmeket, s beszéltünk a szuperhős filmek megújulásának lehetőségéről kínai piacra való egyre intenzívebb nyitásról. Talán az sincs olyan messze, hogy némelyik hollywoodi filmet már nem mutatnak be Amerikában, csak a világpiacon. El tudjátok ezt képzelni?

Az adást meghallgathatjátok az alábbi YouTube videóban, de fel lehet iratkozni Mixcloud csatornánkra is, így minden részről új értesítést kaphattok. Aki offline, pl. utazás közben szeretné hallgatni, idekattintva letöltheti.

Következő adáunkkal jövő héten jelentkezünk, akkor a torontói és a miskolci filmfesztivál lesz a téma. A beszélgetőtársak és most jövő héten is: Sergő Z. András, Szécsényi Dániel és Tóth Nándor.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com