Nincs kategorizálva

FM ’tekercs podcast #07 – Oscar 2018: A végső latolgatások

Minden évben eljön, sokan fanyalognak rajta, de mégis beszélnek róla. Az idei Oscar-jelöltek egész rendhagyók, ugyanis bármelyik film nyer, azt átír valamilyen szabályszerűséget a statisztikában. Izgalmas lesz az biztos, mi pedig kibeszéljük, kiknek van a legtöbb esélye.

Hamarosan láthatjuk a 2018-as Oscar-díjátadót. Március 4-én – magyar időben március 5. hajnalban – megtudhatjuk, melyek voltak az Akadémia szerint a leginkább elismerésre méltó filmek. Sokan a Három óriásplakát Ebbing határában egyértelmű győzelmét tippelik, de az Oscar szolgált már meglepetésekkel korábban is. A tavaly nagy esélyes Kaliforniai álom helyett a Holdfény húzta be a végén a fődíjat, így a mostani mezőnyben is előfordulhat a Lady Bird, A víz érintése, a Szólíts a neveden vagy a Tűnj el! sikere.

Ezen kívül beszélünk még azokról a filmekről, melyeket mellőzött az Akadémia; kitárgyaljuk, miért botrány az animációs kategória idén; és persze tisztázzuk a Testről és lélekről vetélytársait a külföldiek közt. A Testről és lélekről győzelmének persze szurkolunk.

Ha ti is szeretnétek az Oscar-díjátadót egy barátságos és lelkes környezetben megtekinteni, akkor kattinsatok eseményünkre, melyet az Anker’tben tartunk!

A mostani FM ’tekercs podcastben a TéVé rovat vezetőjével, a díjszezont a lehető legpontosabban követő Németh Barnával és Papp Atillával beszélgetünk. Jó szórakozást hozzá!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.