Nincs kategorizálva

Gattaca

A Gattaca a rajongók filmje. Nem sokan ismerik, de akiknek véletlenül az útjába kerül, egy életre megszeretik. Andrew Niccol sci-fije a Tarkovszkij-féle vonalon mozog, sokkal inkább mélylélektani dráma, mintsem tudományos-fantasztikum.

Vincent (Ethan Hawke) egyike azoknak, akik nem születtek genetikailag tökéletesnek – így semmi esélye rá, hogy valóra váltsa álmát, és űrhajós legyen. Jerome (Jude Law) ellenben a kiválasztottak életét éli – mindaddig amíg egy baleset miatt kerekesszékbe nem kényszerül. Vincent veszi át a helyét a társadalomban, hogy így kerüljön közel álmához, a Titánhoz. Amikor azonban meggyilkolják a Titán-program vezetőjét, Vincent terve veszélybe kerül.

A történet maga is roppant érdekes, de még ennél is sokkal izgalmasabb a szereplők közötti viszonyok alakulása, Vincent és testvére, Anton (Loren Dean) kapcsolata, Vincent és Jerome csendes barátsága, Vincent és Irene (Uma Thurman) szerelme. Alapdarab, amit vétek volna kihagyni.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya