Nincs kategorizálva

Gattaca

A Gattaca a rajongók filmje. Nem sokan ismerik, de akiknek véletlenül az útjába kerül, egy életre megszeretik. Andrew Niccol sci-fije a Tarkovszkij-féle vonalon mozog, sokkal inkább mélylélektani dráma, mintsem tudományos-fantasztikum.

Vincent (Ethan Hawke) egyike azoknak, akik nem születtek genetikailag tökéletesnek – így semmi esélye rá, hogy valóra váltsa álmát, és űrhajós legyen. Jerome (Jude Law) ellenben a kiválasztottak életét éli – mindaddig amíg egy baleset miatt kerekesszékbe nem kényszerül. Vincent veszi át a helyét a társadalomban, hogy így kerüljön közel álmához, a Titánhoz. Amikor azonban meggyilkolják a Titán-program vezetőjét, Vincent terve veszélybe kerül.

A történet maga is roppant érdekes, de még ennél is sokkal izgalmasabb a szereplők közötti viszonyok alakulása, Vincent és testvére, Anton (Loren Dean) kapcsolata, Vincent és Jerome csendes barátsága, Vincent és Irene (Uma Thurman) szerelme. Alapdarab, amit vétek volna kihagyni.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya