Nincs kategorizálva

Gladiátorok gyöngye

gladiatorok_gyongye

gladiatorok_gyongyeA héten egy animációs film is érkezett a hazai mozikba: a Gladiátorok gyöngye, 3D-ben.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Senki sem születik gladiátornak. Kitartással és kemény edzéssel lehet valakiből a cirkusz hőse. Rómában hamarosan felépül a Colosseum, és tohonya Timónak – akit kidobtak a gladiátorképzőből –, alaposan fel kell kötnie a gatyát, ha helyt akar állni a nyitóünnepségen.

„- Ki vagy rúgva! Az akadémiának számodra vége.
– Bárcsak a szíved is beleadnád!”
„- És a sült csirkecombok Cézár salátával.
– Oh! Végre valami fogamra való.”

Polgári Lilla

Jelenleg elsős kommédiás mesterszakos hallgatóként az ELTE padjait koptatom. Két szenvedélyem van: a filmek és az írás, így e kettő kombinációjából indultam el az újságírói, de különösképpen a kritikusi pálya felé. Nem lehet elég korán kezdeni: családi beszámolók szerint 4 évesen a Schindler listáját néztem újra és újra, akkor még szerény (ám mai napig őrzött) VHS-gyűjteményünk egyikén. Ma már a sorozatok is jelentős szerepet töltenek be (izé, sok időt vesznek el); sok esetben vészesen függő lettem.

Filmek: vegyesen. Igyekszem bepótolni a klasszikusokat, bár ahogy haladok, kezdek rájönni, hogy arra egy élet is kevés. Legközelebb talán Tim Burton „korai” filmjei (a Nagy hallal bezárólag) állnak, valamint mindenféle kifordított mese (A herceg menyasszonya, Csillagpor, Leharcolt oroszlánok). A 3D-t nem szívelem, viszont általa a nagy vásznon tekinthetek meg filmeket, amik anno kimaradtak (Toy Story 1-2., Titanic, idén Jurassic Park). Mert minden moziban az igazi.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés