Nincs kategorizálva

Guillermo del Toro megijedt a Mama című horrortól

mama_short_film_-_h_2012Horrorfilmmel jelentkezik Guillermo del Toro: a mexikói filmes executive producerként jegyzi a januárban a mozikba kerülő Mama című filmet, ami még számára is ijesztő volt – osztotta meg értesülését a The Hollywood Reporter online kiadása.

Mint Toro elmesélte: Andres Muschietti munkája, a Mama című rövidfilm győzte meg arról, hogy beszálljon a produkció egészesetés változatának elkészítésébe.

„Az egyik legfélelmetesebb rövidfilm volt, amit valaha láttam. Hihetetlenül jól volt megcsinálva. Nagyon klausztrofóbiásan. Tényleg nagyon, nagyon hátborzongatóan” – mesélte a három Oscar-díjjal kitüntetett A faun labirintusának rendezője.

A játékfilmes változatban, aminek forgatókönyvírója és rendezője is Muschietti, mások mellett Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier és Isabelle Neisse alakítják a főbb szerepeket. A történet két kislányról szól, akik szüleik halála után öt évig a vadonban élnek. Mikor rájuk találnak és nagybátyjuk magához veszi őket, kiderül, hogy egy szellem – talán az anyjuké, talán másé – őrködik felettük.

A produkciót 2013 január 18-án küldi a mozikba a Universal Pictures.

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com