Nincs kategorizálva

Ha eljő a hónap utolsó csütörtökje, eljő Tolnay Klári is!

Tolnay_HUFolytatódik az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Tolnay Klári 100 Emlékévhez kapcsolódó filmklub, amelyre minden hónap utolsó csütörtökén kerül sor  tőlünk pedig páros belépőt nyerhettek az eseményre!

Ebben a hónapban a Katyi című filmre és a vetítést követő beszélgetésre nyerhettek jegyet. A Katyi főszereplője, Varga Kató színésznő szeretne lenni, de a felvételi vizsgán belesül a szerepébe. Geszty, a már befutott színész, a bizottság elnöke könyörtelenül tehetségtelennek bélyegzi. Kató, hogy tehetségét bizonyítsa, kitalál magának egy figurát: Katyit, a vidéki megesett cselédlányt. Elszegődik Gesztyhez mindenesnek és ebben a minőségében rövidesen felforgatja az egész házat. Pokollá teszi a színész életét.

A vetítést követő beszélgetés témája: A Katyi-jelenség – Közönségfilmek az 1940-es években. Vendég: Bilicsi Katalin, Bilicsi Tivadar lánya, és Orosz Dénes filmrendező. Moderátor: Varga Balázs filmtörténész.

Nem kell mást tennetek, mint helyesen válaszolni az alábbi kérdésre július 29 (kedd) 14 óráig. A válaszhoz segítséget itt találtok.

Update: A nyertest e-mailben értesítettük, gratulálunk!

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com