Nincs kategorizálva

Használati tárgyak fertőtlenítése UV-C lámpával (x)

Nem is gondolnánk, hogy a mindennapi használati tárgyakon mennyi kórokozó telepedhet meg. Ön például rendszeresen néz filmet vagy hallgat zenét a laptopján, illetve a mobiltelefonján? Esetleg fülhallgatóval, JBL-lel teszi ezt? Akkor bizonyos időközönként fertőtleníteni kell ezeket az eszközöket.

Mivel elektronikai cikkekről van szó, nem mindegy, hogy mivel történik a sterilizálás. Ha nem kellő körültekintéssel választjuk meg a csírátlanítás módját, komolyabb károkat is okozhatunk vele. Az egyik leghatékonyabb megoldás, ha a Hollandimpex Kft által forgalmazott lámpát, illetve sterilizálódobozt használjuk!

Amit tudni érdemes a germicid lámpákról

Az UV-C, vagy más néven germicid lámpák 253,7 nm-es hullámhosszon működnek, és fertőtlenítik a légteret, illetve a különböző felületeket. Már több mint 200 éve használják, és a mai napig az egyik leghatékonyabb csírátlanító technológiaként tartják számon.

Az élelmiszeripar számos területén, egészségügyi és szociális, valamint nevelési intézményekben, irodaházakban is rendszeresen alkalmazzák. A germicid lámpák működése abszolút környezetbarát. Üzemelésük során semmilyen vegyi anyagra nincs szükség a sterilizáláshoz. Előnyük, hogy a vírusok, baktériumok, gombák nem tudnak ellenük rezisztenssé válni.

Használatuk során figyelni kell arra, hogy a sugárzás emberre veszélyes: szem-, illetve bőrkárosodást is okozhat ez a sugárzás. Ezért működésük során az lámpák közvetlen közelében nem szabad tartózkodni vagy zárt rendszerben működő egységet kell választani.

Az UV-C lámpa hasznossága

Az UV-C sterilizáló lámpa külső megjelenésre éppen olyan, mint egy olvasólámpa, de fertőtlenítő funkcióval is bír. Egy USB csatlakozóval ellátott eszköz, amelyet hordozni is lehet. Egészen közel érdemes helyezni az adott tárgy felületéhez, hogy a jótékony hatását ki tudja fejteni. 

A germicid lámpák működése közben ne tartózkodjunk a fény közelében! Ugyanakkor ebben a hordozható lámpában beépített miniradar is található. Ez érzékeli a mozgást, és az UV-fény automatikusan lekapcsolódik ilyenkor, és szünetel a fertőtlenítés.

Multifunkciós sterilizálódoboz

Olyan kisebb tárgyak, mint a telefonon, kulcs, szemüveg, fülhallgató vagy olló gyors fertőtlenítésére alkalmas a sterilizálódoboz. Miután például zenét hallgatott vagy filmet nézett, helyezze a fülhallgatót ebbe az eszközbe! 3 perc alatt 99,9%-ban elpusztítja a rajta található a kórokozókat, mikrobákat, baktériumokat, lebontva a DNS és RNA szerkezetüket. Teljes mértékben biztonságosan használható a doboz, ugyanis azonnal kikapcsol, ha kinyílik a fedele. Amikor véget ér a fertőtlenítés, fehér fénnyel világít a kijelző.

Ahhoz, hogy biztonságban tudjuk saját magunkat és családunkat a különféle kórokozókkal szemben, bizonyos időközönként ne feledkezzünk meg a használati tárgyak fertőtlenítéséről! Ha csak zenét hallgattunk vagy filmet néztünk a laptopon, telefonon, akkor is elengedhetetlen a rendszeres sterilizálás.

Szponzorált cikk

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com