Nincs kategorizálva

Hat kisfilmet díjaztak a “Jogod? Van! Filmezz jogállamot!” pályázaton

Hat győztese van a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Intézet által kiírt “Jogod? Van! Filmezz jogállamot!” című filmpályázatnak.

A díjazott kisfilmekben a jogállami alapértékek jelennek meg: Tóth Barnabás A mérleg nyelve cím munkája az MTVA-székház előtti éhségsztrájkot, Simonyi Balázs Front Office című, valamint Tímár Magdi és Szabó Éva Predatórium című filmje a diszkrimináció és az esélyegyenlőség témáját dolgozza fel. Schvarcz Fruzsina Ne hagyd magad elnémítani! című, illetve Borsody István, Boris Virág és Horváth Eszter A szabadság kézzel fogható című mozgóképei a szólásszabadság és a személyi szabadsághoz való jog kérdéseivel foglalkoznak. Fatér Anna, Sipos Dániel és Vargha Bálint A jogállam nem szerencsejáték című alkotása a jogbiztonságról, a jogállam kiszámítható működésének fontosságáról szól. 

A szervezők olyan filmek elkészültét akarják támogatni, amelyek közérthető módon mutatják be a jogállam alapértékeit és ezáltal annak fontosságára hívják fel a figyelmet. A pályázatra hivatásos filmesektől, valamint referenciamunkával még nem rendelkező egyetemi, főiskolai hallgatóktól összesen 21 pályamunka érkezett.

A munkákat négyfős zsűri – Báron György filmkritikus, Majtényi László jogtudós, az Eötvös Károly Intézet elnöke, Mészáros Antónia újságíró és Török Ferenc filmrendező – bírálta el. A díjazott kisfilmek a Magyar Helsinki Bizottság YouTube-csatornáján tekinthetők meg – közölte a Magyar Helsinki Bizottság csütörtökön az MTI-vel.

MTI

MTI

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..