Nincs kategorizálva

Helyreigazítás

Helyreigazítás Deák Sárosi László filmesztéta kérésére, amit változatlanul közlünk.

„A Filmtekercsben 2019. II. 1-jén Énekes Gábor által írt cikk kapcsán tiltakozom, és helyreigazítást kérek. A Magyar Időkben megjelent Napszállta-kritikám, nem szakmaiatlan; bírál, de például nem hazaárulózik. Filmelméletből és egyben képi retorikából van PhD-m, több száz filmes publikációt jegyzek, második filmes könyvem megjelenés előtt áll. Énekes cikkének valamennyi állítását cáfoltam már korábbi írásaimban, de legrészletesebben a blogomon közzétett két ívnyi áttekintésben: https://filmekrolegyenesen.blogstar.hu/2019/02/01/andy-vajna-a-magyar-nemzeti-pantheonban-hollywoodtol-a-filmalapig/68360/”

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya