Nincs kategorizálva

Helyzetek és Gyakorlatok filmfesztivál

Tíz különböző filmszerető csoport rendezésében zajlik a Helyzetek és Gyakorlatok filmfesztivál március 30. és április 1. között a Toldi és a Művész moziban. 10 film, sok fesztiváldíj, az európai függetlenfilm újra terítéken.

Mint sokak számára már ismeretes, a Filmklik Helyzetek és gyakorlatok címmel írt ki filmforgalmazási pályázatot idén januárban, amelynek eredményeképpen tíz fiatalokból álló csoport foghatott hozzá a filmek népszerűsítéséhez és a szélesebb közönséghez való eljuttatáshoz.

Ennek állomásaként kerül megrendezésre a Helyzetek és Gyakorlatok fesztivál, amely mind a tíz filmet levetíti. Itt lehetőség lesz megismerkedni a filmek magyarországi „gazdáival” is, alkalom nyílhat a segítségnyújtásra is.

A filmek központi motívuma a tolerancia; olyan társadalmi kérdéseket feszeget, mint az arab-izraeli konfliktus, a női egyenjogúság, a homoszexualitás, a börtönviseltek vagy a más bőrszínűek élete. A filmek számos fesztivált megjártak: a berlini filmfesztiváltól az antalyain át a san sebastiani szemléig és az Európai Filmakadémia kitüntetéséig sok helyen ismertek, Magyarországon azonban először lesznek megtekinthetőek.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..