Nincs kategorizálva

Hogyan használható egy otthoni páramentesítő?

Az ember mindig úgy alakítja az életét és a környezetét, hogy az aktuális helyzetben a legmegfelelőbb legyen. Mivel az otthonunkban több olyan helység akad, ahol sokszor a sötétség és a nedvesség uralkodik, így ezeken a területeken bizony rendkívül fontos lenne a szellőztetés.

Nem minden esetben oldható meg azonban mindez, erre találták ki a páramentesítő készülékeket, amelyek nagyban megkönnyítik a levegő nedvességtartalmának csökkentését. Lássuk, hogyan használhatóak ezek az eszközök! 

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Mi a páramentesítő és mire jó?

A lakás egyes helyiségeit arra tartjuk fent, hogy ott holmikat, apróságokat, ételeket, textileket, nem gyakran használt dolgokat tároljunk. Fontos azonban, hogy az adott terület ne legyen túl nedves, hiszen így rengeteg minden gyorsan tönkre tud menni. Az onlineMárkaboltok minőségi páramentesítői azonban megoldhatják a számunkra ezt a problémát. A probléma ugyanis nemcsak a déli országokban áll fenn, hanem bizony a legtöbb éghajlaton jelen van.

A nedvesség szabályozása egy igencsak innovatív technika, amely a legjobban ezekkel a készülékekkel oldható meg. Ráadásul léteznek hordozható típusok, amiket a lakás egyik pontjáról könnyedén át lehet tenni egy újabb helyre. Ennek segítségével pedig megelőzhető a penészesedés, illetve a különféle szerkezeti károsodások egyaránt. Így tehát nemcsak penészt és gombát termelhetünk és tárolhatunk a pincében vagy a kamrában, hanem tulajdonképpen bármit. 

A páramentesítő működése

A készülék mondhatni egy hűtőszekrény, amit nem fejeztek be teljesen, így nedvességet von el a levegőből. Az alapvető mechanikai működése megegyezik ugyanis a hagyományos hűtőkével, mondhatni ugyanaz. Itt a gáznemű anyagok összeszűrését, illetve kiterjedését használjuk fel, hogy egy cső aktuális hőmérsékletét fagypont körülire vigyük.

Ennél az eszköznél azonban maga a csőkígyó nem egy zárt dobozban kapott helyet, így a hűtés sem egy zárt dobozban történik meg, mint például a hűtő esetében. Itt a szoba meleg és párás levegője áramlik át a hideg csövek között, ott pedig pára csapódik ki víz formájában. Ezek fognak végül belecsöpögni a vízgyűjtő részbe, esetleg egy csövön keresztül távoznak a készülékből. 

Miért éri meg páramentesítőt vásárolni?

Amennyiben a pincét, kamrát, lakóhelyiséget használjuk, mindenképpen fontos, hogy a páratartalmat az optimális szinten tartsuk. A lakásoknál a többi résztől eltérően, amelyek a földfelszín felett helyezkednek el, az alagsorban jóval nagyobb a nedvességtartalom, mint a felső területeken. Bár az egyes ingatlanoknál sikerült jól megoldani a szigetelést, tehát elhelyezésre kerültek vízfogó rétegek, azonban a régebbi típusú házak esetében erre nem került sor. Ez a nedvesség pedig dohosodást, majd pedig penészt okoz, ami viszont végleg tönkre tudja tenni a bútorokat, a textileket, a használati tárgyakat. Sajnos minden évben egyre több dolog megy tönkre amiatt, mert az adott tárolóban túl magas a páratartalom. Ezt pedig a legjobban ezzel a modern technológiával lehet megelőzni.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés