Nincs kategorizálva

Hogyan válassz laptopot, ha időnként játszani is szeretnél?

Laptop vásárlása előtt szinte mindenkiben felmerül a kérdés, hogy milyen gépet vegyen, kedvezőbb árú, otthoni felhasználásra szánt darabot vagy megbízhatóbb, de zsebbe nyúlósabb üzleti gépet. 


Hirdetés

A felhasználás célja határozza meg, melyiket válaszd. Amennyiben csak böngészésre, filmnézésre, zenehallgatásra, egyszerű irodai programokhoz használnád, és hordozni sem akarod, akkor elegendő lehet egy kevésbé strapabíró otthoni laptop. Ha azonban komolyabb szoftverekkel dolgozol, komolyabb játékokat is játszanál, mindenképp egy business modellt válassz. 

Vásárlás előtt mérlegelj!

Nem könnyű meghozni a döntést, hiszen számos szempont, na és a rendelkezésedre álló összeg alapján kell a lehető legjobb megoldást megtalálni. Az USAnotebook Lenovo ThinkPad laptopjai a megbízhatóságot, prémium minőséget képviselik, így ha nagy teljesítményű, erős és elegáns laptopra ruháznál be, ne keress tovább.

Mutatunk néhány szempontot, amik alapján talán könnyebb meghozni a döntést. Gondold át, hogy

  • milyen alkalmazásokat használsz, azok milyen hardver- és szoftverigénnyel rendelkeznek.
  • napi szinten akarod-e hordozni magaddal a laptopot, vagy csak otthon használnád szórakozásra.
  • a későbbiekben tervezed-e a bővítését, gyorsítását, hiszen erre nem minden eszköz alkalmas.

Amennyiben laptopra szánt összeg szab korlátot vágyaidnak, alaposan fontold meg, melyik igényedből tudsz lejjebb adni, köss észszerű kompromisszumokat.

Laptop kategóriák különböző célokra

A laptopgyártók is igyekeznek segíteni a felhasználókat a döntés meghozatalában, erre alkották meg a laptop-kategóriákat, amelyek bizonyos paraméterek szerint sorolják a gépeket. Belépőszintű, középkategóriás és prémium laptopokat különböztetnek meg, ezek a főbb jellemzőkben térnek el egymástól, így segítve a választást: hardverek minősége/erőssége, teljesítmény, videókártya, processzor, felhasznált anyagok. 

Amennyiben csak otthoni, jellemzően napi néhány órás használatra keresel gépet, akkor az egyszerűbb, gyengébb hardverekkel szerelt, kevésbé strapabíró, műanyag házas, belépőszintű eszközök is elegendőek lehetnek. 

Átlagos használatra a középkategóriás laptopok lehetnek jók, ezekben már gyárilag szerelt SSD-t, erős, új generációs procit és valamilyen rendes videókártyát találsz. AAA játékokra ezek sem alkalmasak, de egyszerűbb, élvezetes játékok simán futnak rajtuk. 

A prémium laptopok igazi minőséget képviselnek, komolyabb munkákra, grafikai és 3D tervezőprogramok futtatására, komolyabb játékokra is alkalmasak. 

Laptopok játékra

Persze ha elsődleges célod a játék, abból is a legújabbak, leglátványosabbak, akkor a gamer laptopok vagy még inkább a gamer PC-k, konzolok lesznek a társaid.

Ha alkalmi játékos vagy, és a casual játékokat, mint a Fortnite vagy a WoW, kedveled, ezek megelégszenek egy integrált kártyával szerelt, jó processzorral és hűtéssel rendelkező jobb otthoni vagy üzleti géppel is, főként, ha hajlandó vagy látványban kompromisszumokat kötni.