Nincs kategorizálva

Hollywood elutasító Steven Soderbergh új meleg témájú filmjével szemben

Steven SoderberghAz Oscar-díjas Steven Soderbergh legújabb filmjének témájául az extravagáns és kirívó stílusáról ismert showman-zongorista, Liberace életét választotta. A rendező legnagyobb döbbenetére a filmstúdiók nem támogatják a filmet, annak túlzott homoszexuális töltete miatt – írja a Guardian.

Liberace az 50-es, 60-as évek kultikus figurája volt, abban a korszakban, amikor a homoszexualitás felvállalása szinte teljesen tabunak számított. A parádés és feltűnően giccses szerelésekben fellépő énekes szexuális beállítottsága egész életében rejtély maradt, és igencsak megosztóvá tette őt közönsége számára. Évekig élt együtt azonban a nála jóval fiatalabb Scott Thorsonnal, aki könyvet írt viszonyukról és a sztár életéről (Behind the Candelabra: My Life With Liberace). Ezt a művet adaptálta Soderbergh a forgatókönyvéhez, aki (ha minden igaz) önkéntes nyugdíjba vonulása előtt utoljára ül be a rendezői székbe. Az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi alkotója a stúdiók szerint túlságosan is a két férfi vélt vagy valós szexuális kapcsolatára helyezi a hangsúlyt. Ez olyannyira nem tetszik nekik, hogy senkitől nem sikerült megszerezni a maradék 5 millió dollárt, amely pont arra kellett volna, hogy a film a mozikba kerüljön. A Behind the Candelabra című projektet végül az HBO vette meg, így egyelőre tévéfilmként kerül a csatorna műsorára.

„Mindenkinél jártunk, akinél csak lehetett. De semmi. Teljesen ledöbbentem. Az indokuk pedig a Túl a barátságon után abszurdum, pedig az nem is annyira vicces, mint a mi filmünk.” – nyilatkozta a rendező.

A sikerre pedig elég nagy garanciát adhat a szereplőgárda: Liberacét és Scott Thorsont két Oscar-díjas színész, Michael Douglas és Matt Damon formálja meg. A támogatás megvonása, és az ok, amelyre hivatkoznak már csak azért is érdekes a csalódott Soderbergh számára, hiszen A barátnő rendelésre című filmje a pornósztár, Sasha Grey főszereplésével egészen más elbírálásban részesült, mégis szélesvászonra kerülhetett.

„Az HBO, azokkal ellentétben, akiknél jártunk, nem fél megpróbálni eladni ezt a filmet. Nagyon helyesen teszi, mivel szerintem sokkal több ember fogja megnézni, mintha más forgalmazóhoz került volna, és végül is ez az, ami igazán számít” – kommentálta az eseményeket Soderbergh.

Az amerikai filmes nagyágyúnak egyébként nem csak ez az egy filmje debütál 2013-ban: a Rooney Mara és Jude Law főszereplésével készült, izgalmasnak ígérkező thrillere, a Side Effects is idén kerül a mozikba.Liberace

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!