Nincs kategorizálva

Holtpont

Szeptember 4. (kedd) 21.15, RTL Klub

Nixon, Carter, Reagan, és Johnson, négy amerikai elnök bõrébe bújt, és bankokat rabol, sorban és villámtempóval. A szálak a napközben a beachen szörfözõ helyi vagány csoporthoz futnak. Patrick Swayze és Keanu Reeves itt kezdi el nyomozását.

Johnny Utah (Keanu Reeves) fiatal, ambíciózus nyomozó, aki szimatot fog az LA Beach naplopói között. Be is áll közéjük, ám a tégla csak egy ideig tudja takarni magát. Elõbb érzelmileg kezd kötõdni a fiúkhoz, majd szép lassan kilóg a lóláb, így egyre kevésbé tud mit kezdeni helyzetével. Segítségére van az öreg rutinos róka, Bodhi (Patrick Swayze), akivel a filmben tisztességesen jó párost alkot.

Alapvetõen maga a film is a minõségi akciófilmek sorát bõvíti. A címválasztás is jól történt: holtpont a vizen és holtpont Utah és a fiúk kapcsolatában. Ehhez járul egy izgalmas, fordulatos forgatókönyv, valamint két színész, egy még nagyon fiatal, nagy jövõ elõtt álló és egy tapasztalt változat.

Kathryn Bigelowfilmje egyébként, ha csak egy kicsit is, idén visszatért a mozivászonra. A tavasszal nálunk is nagyott durranó Vaskabátok nem kicsit épít Utah utolsó jelenetében látható levegõbe eresztett sorozatára.

Holtpont (Point Break)
színes magyarul beszélõ amerikai akciófilm, 120 perc, 1991

rendezõ: Kathryn Bigelow
forgatókönyvíró: W. Peter Iliff
operatõr: Donald Peterman

szereplõk:
Patrick Swayze (Bodhi)
Keanu Reeves (Johnny Utah)
Gary Busey (Angelo Pappas)
Lori Petty (Tyler)

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés