Nincs kategorizálva

Hukkle

Július 30. (szerda) 1.20, TV2 Szép kis bemutatkozása volt Pálfi Györgynek, amikor 2002-ben kihozta Hukkle című újnéma filmjét. A remek antré után rögtön tudtuk, kivel van dolgunk. Nem volt kérdés egy percig se, hogy művész és közönsége egymásra talál.

A Hukkle ugyanis egy átlagos falu átlagos nyári napját mutatja be mindenféle szövegi és zenei aláfestés nélkül, csak a meglévõ természetes zörejek megtartásával és néha fölerősítésével. Dögunalom, tehetnénk hozzá, ha nem lenne érdekes egy idő után az az eddig jobbára ismeretlen filmnyelvi játék, amit az alkotók űznek velünk. És akinek még ez sem elég, az vegye észre hamarosan, hogy az álmos vasárnap délutáni kertekben krimi húzódik. Egy falu, amely elteszi láb alól a nem hasznos, elöregedett férfitagjait, s amely történet szálai a helyi rendőrségre is bekúsznak. Csak egy legény marad talpon – padon – a vidéken, egy fogatlan, rajzfilmmosolyú öregúr, aki folyton csuklik. Hukkle.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya