Nincs kategorizálva

Így olvastok ti – legolvasottabb cikkeink 2012-ben

dallas3Minden bizonnyal a 2012-es év volt portálunk legsikeresebb éve. Nemcsak a cikkíróversenyünk és a fotópályázatunk volt népszerű, hanem – és ugye ez a lényeg – cikkeinket is sokat és sokan olvastátok. Összeszedjük nektek, mit szerettetek idén a legjobban.

Listánk 10. helyén végzett egyik tavalyi kedvencünk, a Felhőatlasz zenéje. 2012-ben vezettük be “Tízből tíz” című toplista-sorozatunkat, amelyben ismert filmesek életművéből válogatunk. Tim Burton toplistánk a tavalyi év 9. legolvasottabb anyaga volt. Majdnem egy éves a Dexter sorozatról írt cikkünk, ez a 8. helyen zárt. Tavaly ősszel jelentette be a Disney, hogy megvásárolja a Star Wars történet folytatásának megfilmesítési jogát. A hír, amelyet elsőre áprilisi tréfának hittünk, hamar biztossá vált, s tavalyi cikkeink 7. legolvasottabbja lett.

disney_lucasfilm_480px

Az idei év botránykönyve a forgatókönyvíró Breat Easton Ellis trilógiájának első darabja. Hamupipőke és a szadista herceg címmel írt kritikánk A szürke ötven árnyalatáról a 6. legnépszerűbb cikk lett. Csingiling – A szárnyak titka címmel jelent meg az a film, amely Pán Péter spin offjaként végre moziba is került. Erről szóló kritikánk a 5. helyen zárt. Filmet rendez Ryan Gosling – adtuk a hírt szeptember elején, és a How to Catch a Monster című fantasy-thrillert 2014-ben jut el a vászonig. Ez lett 4. legkeresettebb írásunk.

LOL

Valóban igaz lehet a mondás: Sophie Marceua-val minden eladható. A gyengére sikerült LOL – Zűrös kamaszok ugyan nem jó film, róla írt kritikánknál azonban csak két cikket olvastak többen. Például arról a százas listáról írt beszámolónkat, amelyet a tavaly sajnálatos módon celebbé vált Puzsér Róbert állított össze, ez lett a 2. helyezett. A 2012-es évben viszont legtöbben az újrainduló Dallasra voltak kíváncsiak. Augusztus végén írtuk meg az első évadról szóló cikkünket az azóta sajnos elhunyt Larry Hagman és filmbéli familiája kálváriájáról.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya