Nincs kategorizálva

Íme a várva-várt Hitchcock trailer

2013 elején fog világszerte a mozikba kerülni a Hitchcock című életrajzi dráma, mely 1960-ban, a Psycho forgatása idején játszódik. Minden filmrajongó számára már most ígéretesnek tűnik a film. Több okból is.

Először is Alfred Hitchcock minden idők legnagyobb rendezői között van számon tartva, akiről az életrajzi könyvek még mindig a kiadók biztos bevételi forrását jelentik, az IMDb által legjobb 50ként nyilvántartott filmben négy alkotása is szerepel, és minden valamirevaló háztartásban található legalább egy DVD, ami ráadásul legtöbbször a Psycho szokott lenni. Filmtörténetileg megkerülhetetlen a rendező is és természetesen a film is.

Másodszor, ebben az életrajzi moziban talán a legnagyobb kíváncsiságot felkeltő témát választották ki vele kapcsolatban: a nőket. Mind magánéleti, mind szakmai szempontból érdekes szálak kötötték az őt körülvevő hölgyekhez: egészen az anyjához való kapcsolatától kezdve, a feleségén át, a csupa szőke szépség színésznőkig folyamatos bulvártéma, hogy vajon mi is történt pontosan. Legutóbb például Tippi Hedren vallott a szexuális zaklatásokról, melyek a Madarak és a Marnie forgatásán érték őt. A Hitchcockban pedig a Janet Leigh – Alma Reville – Alfred Hitchcock háromszög gyötrelmeit mutatják be nekünk.

Végül, de nem utolsó sorban pedig olyan sztárparádéra számíthatunk, ami biztosan feledhetetlenné teszik a filmet. Sir Anthony Hopkins (A híd túl messze van, Hannibál-trilógia, Törés) a főszerepben, Scarlett Johansson (Elveszett jelentés, A sziget, Vicky Cristina Barcelona) min Janet Leigh és Helen Mirren mint Alma Reville… nem kétséges, hogy ha másért nem, hát miattuk igazán megéri várni a bemutatót.

Addig pedig a frissen napvilágra hozott trailer alapján találgathatunk, mit sikerül kihozni az ígéretes alapanyagból.

http://youtu.be/opZJwGkNRMs

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com