Hírek Nincs kategorizálva

Íme a várható élőszereplős Disney-filmek!

A szépség és a szörnyeteg premierjét jónéhány újraálmodott Disney-klasszikus fogja követni élőszereplős formában, Mulantól kezdve Az oroszlánkirályon át az Aladdinig.

„A sort az Alice Csodaországban kezdte, a Demóna, a Hamupipőke és A dzsungel könyve folytatta” – írtuk a Disney új látványossága, az előszereplős A szépség és a szörnyeteg kritikájában. A Pixar, a Marvel vagy éppen a Star Wars univerzum mellé a Disney is felsorakozik kínálatával, és legalább olyan ütős filmlistával jelentkezik a következő években, mint a többi stúdió. Nézzük sorban, milyen alkotások megfilmesített verziójára lehet számítani a közeljövőben!

 

1. Mulan

Niki Caro filmrendező (A bálnalovas, Menedék) jegyzi a vadóc hősnő kalandjainak élőszereplős változatát, az eredeti animációs filmmel azonos című Mulant. (Először szóba került Ang Lee neve is, aki Oscar-díjig vitte a 2000-es Tigris és sárkány című alkotást.) A megjelenés pontos dátuma is ismert már: 2018. november 2-re várható a film debütálása a mozikban. Előreláthatólag kínai színészekkel és színésznőkkel fog forgatni a Disney stúdió. A forgatókönyvön Rick Jaffa és Amanda Silver dolgozik.

 

2. Dumbo

A kis elefánt újraírt történetéről egyelőre keveset tudunk, de annyi biztos, hogy Tim Burton rendezi, a rendezőnek tehát a Frankenweenie – Ebcsont beforr és az Alice Csodaországban után ismét egy mese élőszereplős változatával kell megküzdenie. A forgatókönyvet Ehren Kruger írja, aki olyan nagynevű filmeket tudhat magáénak, mint a Transformers, A kör vagy A titkok kulcsa. A szereplőgárda kezd teljessé válni, feltűnhet a filmben Colin Farell, Will Smith, Chris Pine, Casey Affleck, illetve Eva Green és Danny DeVito is. Kedvcsinálónak íme egy rövidebb beszélgetés a film hátteréről:

 

3. Az oroszlánkirály

A ’94-es Disney-klasszikust Jon Favreau filmrendező fogja a vászonra álmodni. (Favreau nevéhez fűződik A dzsungel könyve is, amely 2016-ban debütált.) Az oroszlánkirály különlegessége, hogy extra technikai újításokkal, grafikai elemekkel hívják életre Simba kalandjait a szavannán. Az IMDb szerint az már biztos, hogy a stáb tagja lesz Donald Glover és James Earl Jones, akik Szimbának és Mufaszának kölcsönzik majd a hangjukat. Az élőszereplős változat megőrzi az eredeti track-listát, újra felcsendül többek között a Hakuna Matata, illetve Az élet az úr is. Az előzetes hírek szerint a film premierjét 2018-ra tervezik.

 

4. Szörnyella de Frász

A 101 kiskutya arrogáns gonosztevője, Szörnyella saját filmet kap, amely 2018-ban kerülhet a mozikba. A karakter ugyan negatív és ellenszenves, mégis van annyira erős, hogy megérje kihozni belőle egy önálló filmalkotást. Az előzetes hírek szerint meg is találták a megfelelő szereplőt Szörnyella szerepére: a friss Oscar-díjas Emma Stone alakítja majd az ördög női megfelelőjét. A forgatókönyv megírására felkérték Aline Brosch McKennát, aki Az ördög Pradát viselhez is a nevét adta, valamint Kelly Marcelt is, aki pedig A szürke ötven árnyalatának írta a filmes változatát.

Forrás: screencrush.com
Forrás: screencrush.com

 

5. Aladdin

A gengszterfilmek rendezéséről híressé vált Guy Ritchie kapta meg az Aladdin megalkotását, John August pedig a forgatókönyvírói feladatokat látja majd el. A musical műfajban újjáéledt Aladdinban Dan Lin producer szerint nem a fehér színészek dominálnak majd.

 

6. Twist Olivér

Charles Dickens remekműve igazán rendhagyó módon elevenedik meg: hip-hop-os elemekkel vegyítve, amelyet mi sem igazol jobban, mint Ice Cube szereplése és produceri részvétele a filmben. A rapsztár Fagin szerepében tetszeleg majd, a többi színész neve még nem nyilvános. A rendezést Tommy Kail vállalta magára, aki a Grease élő című háromórás musical megrendezésével tette le a névjegyét.

Forrás: hollywoodreporter.com
Forrás: hollywoodreporter.com

 

7. James és az óriásbarack

Roald Dahl klasszikusa, a James és az óriásbarack utoljára 1996-ban került a filmszínházakba, a közeljövőben pedig újabb feldolgozásra lehet számítani. A készítők igyekeznek minél többet kihozni a filmből, elképzelhető, hogy 3D-s verzió is elkészül. A rendező az a Sam Mendes, aki 1999-ben az Amerikai szépséggel futott be, azóta pedig a Bond-filmek készítésébe is belekóstolt, a Skyfall és a 007 Spectre – A Fantom visszatér is a nevéhez köthető. A forgatókönyvet Nick Hornby, az angol regényíró és kritikus készíti el.

 

8. Róbert Gida

Amikor először szóba került a Micimackó élőszereplős megfilmesítése, Alex Ross Perry (Kísértő emlékek) vállalta volna a történet megírását, illetve megrendezését. Azonban végül megmaradt az írás mellett és Tom McCarthy-val közösen vállalják a forgatókönyv megalkotását, a rendezést pedig Marc Forster (Z világháború, A Quantum csendje, Én, Pán Péter) vette át. A központba Róbert Gida kerül majd, az ő szemszögéből, a képzelete segítségével ismerkedhetünk meg Micimackóék világával. Róbert Gida most egy üzletember, akit régi mackó barátja keres fel a segítségét kérve. Egyelőre nincsen információ arról, hogy ki alakítaná a főszereplő karakterét.

 

9. Csingiling

A Pán Péter karaktere, Csingiling önálló filmet kap, itt ölthet először valódi testet a szereplő. Először Elizabeth Banks neve került szóba a főszerepre, azonban a színésznő egyéb elfoglaltságokra hivatkozva lemondta a szerepet. Ezek után Reese Witherspoonra esett a készítők voksa. Az ezerarcú színésznő Csingiling tökéletes megformálója lehet. A forgatókönyv elkészítését Victoria Strouse-ra bízták, aki a Szenilla nyomában című animációs film elkészítésében is közreműködött.

Forrás: variety.com
Forrás: variety.com

 

10. Pán Péter

A Disney stúdió újra és újra meglátja a lehetőséget a Pán Péterben, ezúttal élőszereplős változatot készítenek a történetből. A színészgárda tagjai egyelőre nem ismertek, de annyi biztos, hogy David Lowery (Elliott, a sárkány) kezébe adták a rendezést. Ezen felül a forgatókönyvbe is lesz beleszólása, Toby Halbrooksszal közösen írják. A produceri címet pedig Jim Withaker birtokolja. Ha igazak a hírek, 2018-ban kerül a mozikba a fiú története, aki nem akart felnőni.

 

11. A kőbe szúrt kard

Az eredetileg 1963-ban megjelent egész estés animációs film, amely sorban a 18. Disney film volt, hamarosan ismét a vásznakra kerül. Előzetes hírek szerint Bryan Cogman írja a forgatókönyvet, aki olyan alkotásokban jeleskedett íróként és producerként, mint például a Trónok harca. A történet a fiatal Artúr király és a varázsló Merlin kalandjait meséli el, aki segítséget nyújt az ifjú trónörökösnek. Egyelőre nincs arról információ, milyen színészekkel dolgoznak majd együtt a készítők, sőt, a rendező neve sem ismert még.

 

***

A szépség és a szörnyeteg új adaptációja kapcsán kiemelten foglalkozunk ezzel a filmeseket hetven éve foglalkoztató történettel. Kattints ide még több A szépség és a szörnyeteg tartalomért!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com