Nincs kategorizálva

Jane Fonda Reagan felesége lesz

Az a szóbeszéd járja, hogy Lee Daniels előkészületben lévő filmjének csapatához Jane Fonda is csatlakozik.

A most 74 éves színésznő tizenöt év kihagyás után 2005-ben tért vissza a vászonra az Anyád napja című romantikus filmmel. Idén a Peace, Love & Misunderstandings című moziban láthatjuk ismét. Arra azonban, hogy komolyabb szerepben is megcsodálhassuk, úgy tűnik, 2013-ig kell várnunk. Daniels, aki Precious – A boldogság ára című filmjével nagy port kavart, legújabb mozijában Eugene Allen, komornyikról mesél. És, hogy miért különleges az ő élete?

Allen munkahelye a Fehér Ház volt, ahol három évtizeden keresztül szolgált nyolc amerikai elnököt. Amikor munkáját megkezdte, 1952-ben, szülőhelyén, Virginiában még a nyilvános mosdókat sem használhatták a feketék. A következő évtizedek mozgalmainak hatását, a politikai és emberi jogi forradalmakat viszont a döntéshozók mellől tapasztalhatta meg. A The Butler (A komornyik) címet viselő mozit nagy valószínűséggel ezen a nyáron forgatják majd. Fonda tehát Ronald Reagan feleségét játssza majd, azt azonban, hogy ki lesz Reagan, nem lehet tudni egyelőre.

A teljes szereplőlista még nem publikus, leszámítva egy színészt, Forest Whitakert, aki a főszereplő Allent alakítja. Sejthető viszont, hogy a többi szerepre sem választ majd kispályásokat Daniels, hiszen az aceshowbiz.com szerint Liam Neeson és John Cusack neve is felmerült már. Külön érdekesség, hogy Allen feleségének szerepét Oprah Winfrey-re, a dúsgazdag tv-s talk show nagyasszonyra bízná a rendező. Kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből!

Avatar

Maksai Kinga

A filmhez az irodalmon, a színházon és a művészettörténeten keresztül vezetett az utam. Ami a diplomákat illeti, az ELTE-n végeztem magyar, illetve filmelmélet és filmtörténet szakon, jelenleg pedig az SZFE televíziós műsorkészítő szakán készülök befejezni a tanulmányaimat. Mindig is imádtam moziba járni, maradandó mozis élményeim közé tartozik az Apollo 13, a Titanic és az első 3D-s film, amit Disneylandben láttam. Sokakkal ellentétben nem vetem meg a tévét és a DVD-t sem. Azt mondják, hogy ha sokat tudsz valamiről, akkor már nem vagy képes úgy élvezni a dolgot. Én még mindig felhőtlenül szórakozok egy sitcomon, ami ugye két dolgot jelenthet: vagy nem igaz rám a fenti állítás, vagy... Nem tartom magam sorozatfüggőnek, de a csajos és vicces változatokat szívesen nézem. A bennem élő feminista entellektüelt elnyomva imádom a Szex és New Yorkot, a Modern Family és a Bored to Death című sorozatokat pedig az utóbbi idők legjobbjainak tartom. Egy éve vagyok a tagja a Filmtekercs csapatának, jelenleg a fesztivál rovatot vezetem.

Filmek: Nem csak műfajok, hanem rendezők és színészek alapján is válogatok, így jöhet minden, amiben van egy kis Woody Allen, Tarantino, Alejandro Gonzalez Iñárritu, Mike Nichols, Philip Seymour Hoffman, Javier Bardem vagy Meryl Streep. Barátkozom az animékkel és Bollywooddal, de mellettük hű maradok régi kapcsolataimhoz is. Nehéz kiemelni filmeket, mert ez folyton változik, de most éppen: Diploma előtt, Madárfészek, 21 gramm, Annie Hall, Elveszett jelentés, A nagy Lebowski, Halálbiztos, Tükör, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, Melankólia, Totoro, Ra One, Chungking Express.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya