Nincs kategorizálva

Joe Wright szemet vetett Houdinira

houdini

Film készül Houdini kalandos életéről.

Habár korábban arról volt szó, hogy az Éhezők viadala rendezője, Gary Ross fogja rendezni a filmet, sőt, Jeff Nathanson neve is felmerült mint forgatókönyvíró, a The LA Times most mégis arról számolt be, hogy Joe Wright (Anna Karenina, Hanna) vette át a stafétát.

A Lionsgate produkciójában készülő Houdini, a Houdini titkos élete: Amerika első szuperhősének története  című életrajzi kötetet fogja alapjául venni, amit William Kalush és Larry Sloman jegyez.

A 2006-ban megjelent könyv arról vált ismertté, hogy burkoltan célozgat arra, hogy Harry Houdini brit kém volt, akit felkértek, hogy férkőzzön be II. Miklós udvarába és legyen a tanácsadója a forradalom előtti Oroszországban. A leleplező könyv úgy mutatja be a mesteri kiszabadulásairól elhíresült bűvészt, mint egy ál-művészt aki spiritualistának tettette magát. A könyv végül arra a vitatott következtetésre jut, hogy Houdini halálát a spiritualista mozgalom bosszújának köszönheti.

A korábban hírek arról is szóltak, hogy egy akció-kalandfilmet akarnak forgatni a könyvből, amit a Sherlock Holmes és az Indiana Jones ötvözetének képzelnek el. Vajon a sok tárgyalás és egyezkedés után Joe Wright segíthet végre kiszabadítani Houdinit és a világ elé tárni történetét?

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com