Nincs kategorizálva

Jön a Star Wars Episode VII!

Hacsak az egész világ be nem dőlt egy fél évet késett áprilisi tréfának, az év legnagyobb hírbombája robbant fel alig egy órája: a Disney megvásárolta a Lucasfilmet, ezáltal a Csillagok háborúja filmek jogait is, és bejelentette: 2015-re érkezik a klasszikus trilógia folytatása.

A Disney bejelentette: 4,05 milliárd dollárért megvásárolta a Lucasfilmet eddigi egyedüli tulajdonosától, George Lucastól (az összeget felerészt készpénzben, felerészt részvényekben fizetve). A vásárlás a Disney – és az iparág – legnagyobbjai közé tartozik, bár így is elmarad például a cég néhány korábbi hasonló akciójától (a Pixar 7,6 milliárd dollárért kelt el 2006-ban).

Robert Iger, a Disney vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a cég gyors ütemben bővíteni szeretné a Star Wars univerzumot. 2015-ben érkezik a Star Wars Episode VII, az eredeti trilógia folytatása, és utána a terv szerint minden két-három évben egy-egy új mozifilm.

Maga George Lucas kreatív tanácsadóként működik közre az új filmekben. Nyilatkozatában elmondta: boldog, amiért a filmkészítők egy új nemzedéke veheti kezébe a Csillagok háborúja világát, és mindig is hitte, hogy ez a világ túlnőtt rajta – tehát szerette volna még életében levezényelni az utódlást.

Az üzlet jövedelmezőnek bizonyulhat a Disney számára: még a nem túlságosan nagy kritikai lelkesedéssel fogadott előzménytrilógia is behozta volna a vásárlás összegét (mai áron számítva a bevételeiket).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya