Nincs kategorizálva

Jön a tavasz, de most már nem muszáj neked nyírni a füvet

Vannak, akik örömüket lelik abban, ha minden második hétvégén ide-oda tologathatják pázsitjukon kedvenc fűnyírójukat. Nos, ha te is közéjük tartozol, akkor ez a cikk nem neked szól.

Ha viszont te csak gyönyörködni szeretsz a frissen lenyírt pázsit látványában, de magát a feladatot inkább rábíznád valaki másra, akkor van egy jó hírünk. Nem kell idegeneket engedned a kertedbe, hogy gondozzák drága pénzért. E helyett vehetsz egy robotfűnyírót a Házirobotok.hu webáruházból, és ő majd megoldja ezt a problémát.

A robotfűnyíró nem igényel felügyeletet

Ha rendezett az udvar, akkor mindenféle külső beavatkozás nélkül teszi a dolgát a fűnyíró robot. Teljesen önműködően dolgozik, nem kell irányítani azt, hogy merre menjen. Maga térképezi fel a terepet, és a számára legideálisabb útvonalon vágja le egyenletesre mindenütt a pázsitot.

Be lehet előre programozni azt, hogy mikor kezdjen el dolgozni az eszköz. Ha vannak gyerekek, akkor meg lehet adni például egy hétköznap délelőtti időpontot, amikor a lurkók óvodában vagy éppen iskolában vannak. A fűnyíró robot percre pontosan akkor fog elindulni, amikorra meg van adva neki, egyetlen minutummal sem később. Magától el tudja hagyni a dokkolóállomást, majd munkája végeztével vissza is tér oda.

Így lehet meghatározni, meddig mehet el a robot

A készülék mellé adnak egy határolókábelt. Ezzel lehet megadni, hogy pontosan melyik területen dolgozzon. Ezt az első alkalommal elég kihelyezni, a robotfűnyíró ugyanis megjegyzi, mik a határok, és később be is tartja azt.

Ha a fenti webshopból választasz gépet, akkor nem kell a robotfűnyíró munkájára “kézzel” rásegíteni. Az ott kapható eszközök ugyanis fel vannak vértezve szegélyvágóval, aminek köszönhetően a széleknél is kifogástalan lesz az eredmény.

Maximális biztonság

A robotfűnyíró véletlenül sem fog elkószálni: ha egyszer megtörtént a “betanítása”, akkor nem fogja felülírni azt az utasítást, amit kapott. A biztonsági funkcióknak hála precízen és veszélymentesen működnek ezek a gépek.

Ha valamiért felemelkedne a talajtól, akkor a kések azonnal leállnak. Amikor a szerkezet akadályba ütközik, ugyancsak megáll a vágókés, amíg meg nem találja ismét a helyes irányt. Egy kisebb lejtő nem jelent akadályt, de van olyan modell, amely 45%-os szintkülönbséggel is megbirkózik. A megfelelően kiválasztott robotfűnyíró egyszerre oldja meg azt, hogy ne guruljon le és közben még a füvet is nyírja.

Ezt kell mérlegelni, ha robotfűnyírót választanál

Az egyik legfontosabb tényező az, hogy mekkora területet kell gondozni. Van olyan robotfűnyíró, amelyik 700 négyzetméternyi pázsit gondozását tudja elvégezni, de akad olyan is, amelyik könnyedén elboldogul 4000 négyzetméternyi füves területtel is.

Lényeges még, hogy mekkora szintkülönbségek vannak az udvaron. Egyes modellek 30%-os lejtőkezelési teljesítménnyel rendelkeznek, míg mások 45%-os lejtőn is biztonsággal tudnak ténykedni.

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!