Nincs kategorizálva

Katolikus filmek fesztiválja Rómában

Harmadszorra látja vendégül Róma a katolikus témájú filmek nemzetközi fesztiválját; a csütörtökig tartó szemle számos kategóriában díjazza az alkotásokat.

Robert Hossein francia rendező Szűz Máriáról szóló filmje nyitotta meg hétfő este a Mirabile Dictu (Elmondani csodálatos) elnevezésű Katolikus Filmfesztivált. Hossein átvette a pályafutása elismeréseként neki ítélt díjat.

“Ez a fesztivál attól katolikus, hogy az itt látható filmek egyetemes erkölcsi értékeket és pozitív példákat mutatnak be” – hangoztatta a sajtónak Liana Marabini olasz rendező és producer, a fesztivál szervezője.

A Vatikánhoz közeli auditórium nagytermében zajló négynapos szemlén más fesztiválokhoz hasonlóan játék-, rövid- és dokumentumfilm, valamint televíziós sorozat kategóriában versenyeznek a benevezett alkotások. A nagyközönség azonban csak Hossein filmjét láthatta, a többi alkotást zárt körben vetítik a gyártók, forgalmazók a Remo Girone olasz színművész által vezetett zsűri előtt.

Girone szerepelt Jancsó Miklós Róma visszaköveteli Cézárt (1974) című olasz nyelvű filmjében és a Böszörményi Zsuzsa által rendezett Vörös Colibriben (1995) is.

Címkék

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya