Nincs kategorizálva

Katolikus filmek fesztiválja Rómában

Harmadszorra látja vendégül Róma a katolikus témájú filmek nemzetközi fesztiválját; a csütörtökig tartó szemle számos kategóriában díjazza az alkotásokat.

Robert Hossein francia rendező Szűz Máriáról szóló filmje nyitotta meg hétfő este a Mirabile Dictu (Elmondani csodálatos) elnevezésű Katolikus Filmfesztivált. Hossein átvette a pályafutása elismeréseként neki ítélt díjat.

“Ez a fesztivál attól katolikus, hogy az itt látható filmek egyetemes erkölcsi értékeket és pozitív példákat mutatnak be” – hangoztatta a sajtónak Liana Marabini olasz rendező és producer, a fesztivál szervezője.

A Vatikánhoz közeli auditórium nagytermében zajló négynapos szemlén más fesztiválokhoz hasonlóan játék-, rövid- és dokumentumfilm, valamint televíziós sorozat kategóriában versenyeznek a benevezett alkotások. A nagyközönség azonban csak Hossein filmjét láthatta, a többi alkotást zárt körben vetítik a gyártók, forgalmazók a Remo Girone olasz színművész által vezetett zsűri előtt.

Girone szerepelt Jancsó Miklós Róma visszaköveteli Cézárt (1974) című olasz nyelvű filmjében és a Böszörményi Zsuzsa által rendezett Vörös Colibriben (1995) is.

Címkék

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya