Hírek Nincs kategorizálva

Katolikus filmek fesztiválja Rómában

Harmadszorra látja vendégül Róma a katolikus témájú filmek nemzetközi fesztiválját; a csütörtökig tartó szemle számos kategóriában díjazza az alkotásokat.

Robert Hossein francia rendező Szűz Máriáról szóló filmje nyitotta meg hétfő este a Mirabile Dictu (Elmondani csodálatos) elnevezésű Katolikus Filmfesztivált. Hossein átvette a pályafutása elismeréseként neki ítélt díjat.

“Ez a fesztivál attól katolikus, hogy az itt látható filmek egyetemes erkölcsi értékeket és pozitív példákat mutatnak be” – hangoztatta a sajtónak Liana Marabini olasz rendező és producer, a fesztivál szervezője.

A Vatikánhoz közeli auditórium nagytermében zajló négynapos szemlén más fesztiválokhoz hasonlóan játék-, rövid- és dokumentumfilm, valamint televíziós sorozat kategóriában versenyeznek a benevezett alkotások. A nagyközönség azonban csak Hossein filmjét láthatta, a többi alkotást zárt körben vetítik a gyártók, forgalmazók a Remo Girone olasz színművész által vezetett zsűri előtt.

Girone szerepelt Jancsó Miklós Róma visszaköveteli Cézárt (1974) című olasz nyelvű filmjében és a Böszörményi Zsuzsa által rendezett Vörös Colibriben (1995) is.

Címkék
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com