Nincs kategorizálva

Készül Wes Anderson új filmje, a The Grand Budapest Hotel

wes_anderson_1Wes Anderson nekilátott legújabb filmje forgatásának. A The Grand Budapest Hotel Berlinben valamint környezetében készül, derül ki a The Hollywood Reporter honlapján.

A többek között a Holdfény királyságot jegyző rendezőnek ez az első Németországbeli forgatása. A készülő film főszereplője Ralph Fiennes, aki a nevezett hotel rendíthetetlen portását fogja alakítani. A színészgárda rengeteg sztárból áll össze: Bill Murray, Adrien Brody, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jeff Goldblum, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Jude Law, F. Murray Abraham, Jason Schwartzman, Mathieu Amalric és Owen Wilson is felbukkan majd az alkotásban.

A forgatás jelentős része az 1912-ben épült híres Görlitzi Vásárcsarnokban kerül lebonyolításra. A The Grand Budapest Hotel az American Empirical Pictures és az Indian Paintbrush koprodukciójaként készül, de a német filmipar is képviselteti magát, a Studio Babelsberg szintén beszáll a munkálatokba.

Anderson mellett producerként veszi ki a részét a gyártásból Scott Rudin, Steven M. Rales, Jeremy Dawson, Charlie Woebcken, Christoph Fisser valamint Henning Molfenter, a Studio Babelsberg képviselője.

A tervek szerint március során forgatnak Németországban, a bemutatóról viszont még csak annyit tudni, hogy valamikor 2014-ben várható.

Anderson legutóbbi filmje, a Holdfény királyság jelenleg a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában indul az Oscar-díjért.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com