Nincs kategorizálva

Két és fél méteres szamuráj a 47 roninban

Újabb és újabb részletek szivárognak ki Keanu Reeves nagyon várt szamurájos bosszúfilmjéről, a 47 roninról. A 225 millió dolláros szuperprodukcióról egy ideje azt hallani, hogy bajban van, amiről nincs szó, csak menet közben változott a koncepció, és emiatt tolták odébb kétszer is a bemutató időpontját.

A felvett anyaggal a stúdió ugyanis nem volt elégedett, ezért utóforgatást rendeltek el, részben, hogy Reeves súlya nagyobb legyen a filmben, részben pedig, hogy az akciójeleneteket látványosabbá tegyék. Ez utóbbiról ejtett el néhány információmorzsát a kaszkadőr-koordinátor, Gary Powell. „A film a realisztikus szamurájeposz és a fantasy között egyensúlyoz. Például az elején van egy nagyon látványos lovas üldözés, amiben egy misztikus lény is szerepet kap. Keanu sokat dolgozott ezen a jeleneten – mondja Powell. – Karl Rinsch, a rendező szerette volna, ha bekerül a filmbe pár vonzó dolog a srácok számára, ezért például szerepel egy két és fél méteres szamuráj meg egy pár hasonló dolog. De ettől még a mozi teljesen hihető marad.”

A 47 ronin egy japán legendát dolgoz fel, amelyben a gazdátlanná vált szamurájok kegyetlen bosszút állnak uruk gyilkosán.

Avatar

UIP Magyarország

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya