Magazin Nincs kategorizálva

9 színész, aki lehetne a következő James Bond

Daniel Craig már korábban bejelentette, a következő lesz az utolsó megjelenése őfelsége titkos ügynökeként. A hűvös tekintetű szőke James Bond sokaknak nehezen volt elfogadható, aztán sikerült meggyőzni minket. Ideje azonban lejárt. De vajon ki követi a sorban? A Syfywire újságírója összeszedett néhány tippet.

1. David Oyelowo: James Bond feltétlenül brit, de a szerző szerint nem feltétlenül fehér. Meg kell fontolni tehát a sokoldalú tehetség, Oyelowo érkezését. Ha nem színészkedik, producerként vesz részt a filmben. Játszott már királyt (Egy egyesült királyság), gyilkost lelkiismerettel (Rabságban) és katonát is (Lincoln). Egyébként volt már James Bond is: Oyelowo adja a hangját a hangoskönyv kiadáshoz. Ráadásul közel van Ian Flaming családjához is, ami James Bond esetében mindig plusz pont.

David Oyelowo a Lincoln című filmben
David Oyelowo a Lincoln című filmben

2. Idris Elba: a másik fekete brit színész 2014 ott van az MI5 radarján, akkor a Sony szivárogtatta ki lehetséges utódként. Az elmúlt években megerősödött pozíciója a filmvilágban: epizódszereplőből már a meghatározó figurává vált. A Thor filmekben már megtapasztalhattuk parancsnoki jelenlétét, erős és határozott karakterét. El tudjuk képzelni, hogy mindenkivel elbánik, miközben vodka Martinit kortyolgat. Ezután pedig még mindig marad energiája egy amolyan tipikus bondi aforizmára.

3. Tom Hiddleston: kevesen tagadnák hogy Loki az egyik legdörzsöltebb szuperhős, ebbéli tapasztalatait pedig jól tudná hasznosítani őfelsége titkos ügynökeként. Ráadásul kémként is vannak érdemei: az Éjszakai szolgálat (The Night Manager) főszereplőjeként Golden Globe díjat is nyert, idén pedig itt van a 2. évad.

4. Michael Fassbender: nem szükséges, hogy a színész, aki Bondot játssza, brit legyen. És noha Fassbender számos angol szerepet játszott már, történetesen mégis ír. Gyakran játszik gazember karaktert (elég csak az X-Men sorozatra gondolni), mégis gyakran hősnek látjuk. Ugyanez a kettősség megtalálható James Bondban. Ahogy Vesper Lynd karaktere mondja: „hideg és könyörtelen”. Fassbender erre képes volna. És noha nem tudjuk, ő maga kacérkodik-e ilyen gondolattal, egy 1,5 évvel ezelőtti interjúban ezt mondta: „hogy őszinte legyek, ráférne egy reboot a James Bond sorozatra, és visszatérhetne a gyökerekhez, miszerint Bond egy katona volt. Van is hozzá egy jó ötletem, szóval Barbara Broccoli (007 producer), keress meg!”

5. Tom Hardy: tipikus fehérgalléros bűnöző. Aki látta őt a Legenda kettős szerepében, ahol egymaga játszotta el a két, egymástól teljesen különböző Kray fiút, ebben nem kételkedhet. De ugyanez a Hardy játszotta el az Eredet című filmben a kifinomultság bondi tulajdonságát. És ő volt Max Rockatansky, a Mad Max: A harag útja, amiben szintén benne van, hogy ő legyen A kém, aki szeretett engem. Már szemünk előtt is láthatjuk James Bond „először ütök, aztán kérdezek” mentalitását. Egyszer kérdezték őt magát is erről, de nem bocsátkozott találgatásokba.

6. Clive Owen: az 52 éves brit színészt idén láttuk az egyébként csalódást okozó Valerianban, ahol parancsnoki képességét bizonyította, és hát ez az, amit elvárunk egy Bondtól. A Sin City Dwightjaként pedig megmutatta, milyen az, amikor vér tapad a kezéhez. Ha egy idősebb főhőst keresnek az alkotók, minden bizonnyal neki kellene lenni. Ha nem hiszed, nézd újra Az ember gyermekét. Már biztosan láttad.

Clive Owen a Valerian és az ezer bolygó városa című filmben

7. Damian Lewis: a Homeland Nicholas Brody-ja is jó választás lenne, erre pedig kellő bizonyíték az alábbi videó. Lewis vallomása erős. Elviheted volna ezt a színészi játékot valamilyen szentimentális irányba, de úgy döntött, a lehető legszikárabb marad. Ezzel a választással az Aston Martin ülésére is beülhetne. A Homeland kémes-katonai története még testhezálló is lenne a 007 világában. Egyszer már korábban szóba került Craig lehetséges utódaként, de sokan számon kérték a vörös haját. Persze a Skyfall óta tudjuk, Bond igazából skót. (Lewis pedig angol.)

8. Henry Cavill: manapság úgy ismerjük a még mindig fiatal színészt, mint a DC univerzum Supermanjét. 2005-ben azonban éppen ő volt az, aki elől Daniel Craig elorozta James Bond szerepét. Az akkor még csak 22 éves Cavill 2007-ben néhány szerep után a Tudorok egyik főszerepével futott be, és csak utána lett a világ megmentője. Ez a tulajdonsága persze jól állna a titkosügynöknek is. Ráadásul Cavill maga is szeretné ezt a szerepet ellentétben az előbbiekkel, akik szemérmesen hallgatnak, ha szóba kerül a téma. Talán egy következő meghallgatás? Soha ne mondd, hogy soha!

9. Naomie Harris: vagyis lehet-e nő a 007-es? James Bond persze férfi. De ahogy elnézzük Harris karakterét, Eve Moneypenny-t a Skyfallban, merőben felveszi a versenyt férfi társával. Mégis erősen mellőzött a a szerepe Craig és Javier Bardem gonosz között. Fleming életútjában ráadásul meg is van a saját sorozata: The Moneypenny Diaries. Nem is lenne olyan nagyon nehéz megtalálni a helyét egy női titkosügynöknek.

Naomie Harris és Daniel Craig a Skyfall című filmből

+1. Persze az is lehet, hogy a következő Bond neve nincs ezen a listán. Sajnálatos módon ugyanis egyelőre szó sincs az útolsó Daniel Craig féle James Bond filmről, vagyis a premier akár 2021-ig is elhúzódhat. Addig pedig színészek és színésznők tucatjai tűnnek fel a színen és el a süllyesztőben. Megszerzik ők addig azt a hírnevet, ami egy ilyen illusztris listára teheti őket.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com